Naționala de handbal a României și-a aflat adversarele de la Campionatul Mondial, turneu final care va avea loc la finalul anului, în Japonia!

Adăugat la Sport

Naţionala de handbal feminin a României a fost repartizată la tragerea la sorţi de vineri, de la Tokyo, în Grupa C a Campionatului Mondial din acest an, alături de Ungaria, Spania, Muntenegru, Sengal şi Kazahstan.

Componenţa celor patru grupe:

Grupa A: Olanda, Norvegia, Serbia, Slovenia, Angola, Cuba;

Grupa B: Franţa, Danemarca, Germania, Coreea de Sud, Brazilia, Australia;

GRUPA C: ROMÂNIA, Ungaria, Muntenegru, Spania, Senegal, Kazahstan;

Grupa D: Rusia, Suedia, Japonia, China, Argentina, Republica Democrată Congo.

Primele trei clasate din fiecare grupă se califică în cele două grupe principale. Campionatul Mondial de handbal feminin din 2019, care va fi transmis ÎN DIRECT la Digi Sport, se va desfăşura în Japonia (la Kumamoto), iar tragerea la sorţi a grupelor a avut loc la Teatrul Kanze Noh, din Tokyo, în prezenţa preşedintelui IHF, Hassan Moustafa.

România, calificată direct la Campionatul Mondial 2019

Campionatul Mondial de handbal feminin 2019 va avea loc în Japonia, la Kunamoto, în perioada 30 noiembrie – 15 decembrie. Tragerea de sorți a grupelor s-a desfășurat la Teatrul Kanze Noh, din Tokyo, la care va participa și Hassan Mousafa, președintele Federației Internaționale de Handbal.

Japonia (echipa gazdă), Franța (campioană mondială en-titre), România, Rusia și Olanda au fost calificate direct în grupele competiției. De asemenea, Argentina, Brazilia, Australia, China, Kazakhstan, Coreea de Sud, Angola, RD Congo, Senegal și Cuba s-au calificat ca urmare a clasărilor în campionatele continentale.

La ediția din 2017, echipa națională a României a ajuns până în faza optimilor de finală, unde a fost învinsă de Cehia, la doar un gol (27-28).

sursa: digisport.ro; sursa foto: facebook.com – Federația Română de Handbal

Tudor Stan

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0756.638.321
email: tudorstan90@gmail.com

Facebook 

Comentarii