Muzeul albaiulian a rezervat copiilor o parte din spațiilor expoziționale: Expoziției ”Vitrina cu păpuși” poate fi vizitată de astăzi

Adăugat la Știri

Miercuri, 31 mai 2017, ora 12, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, va avea loc vernisajul expoziției Vitrina cu păpuși.

Pentru că ne apropiem de sărbătoarea dedicată copiilor, muzeul și-a rezervat o parte a spațiilor expoziționale colecționarilor pasionați. Cele aproape 100 de păpuși expuse, formează colecția unui copil mai mare al muzeului, conservatoarea Smaranda Cutean.

Păpuși din porțelan, îmbrăcate în rochii de epocă, dar și păpuși mai vechi ale primei fabrici românești de profil Arădeanca ori clovni în ținute foarte colorate pot fi admirate timp de o lună la etajul II al Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.

Citește și Mesaje de ZIUA COPILULUI, 1 iunie. SMS-uri, felicitări, urări pe care le poţi trimite celor pe care îi consideri copii

Lansăm așadar o nouă poveste, prin care copiii mai mari sau mai mici pot să-și facă cunoscute pasiunile. Vitrinele muzeului îi așteptă, pentru a ne încânta pe toți cu piesele adunate cu grijă. Organizatorii expoziției sunt: Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

De 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului, preșcolarii și elevii vor putea vizita gratuit Muzeul Național al Unirii Alba Iulia. Programul de vizită al Muzeului Național al Unirii Alba Iulia este cuprins în intervalul orar 10.00-18.00.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii