Rămâi conectat

Știri

Municipiul Sebeș a depus un nou proiect pentru obținerea de fonduri europene nerambursabilă: ”Sprijin și îngrijire pentru seniorii Sebeșului”

Publicat

în

Municipiul Sebeș a depus un nou proiect pentru obținerea de fonduri europene nerambursabilă: ”Sprijin și îngrijire pentru seniorii Sebeșului”.

Cu un buget total de 2.778.758,93 lei (aproximativ 600.000 de euro) proiectul a fost depus spre finanțare în cadrul apelului POCU/436/4/4/Reducerea numărului de persoane aparținând grupurilor vulnerabile prin furnizarea unor servicii sociale/ medicale/ socio-profesionale/ de formare profesională adecvate nevoilor specifice în vederea integrării socio-profesionale/4/Reducerea numărului de persoane aparținând grupurilor vulnerabile prin furnizarea unor servicii sociale/ medicale/ socio-profesionale/ de formare profesională adecvate nevoilor specifice în vederea integrării socio-profesionale 

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea si furnizarea de servicii sociale destinate persoanelor vârstnice din Municipiul Sebeș aflate în situaţii de dependenţă și/sau în risc de excluziune socială.

Beneficiarii proiectului vor fi 122 de persoane vârstnice din Municipiul Sebeș aflate în situaţii de dependenţă și/sau în risc de excluziune socială precum și 18 angajați ai Direcției de Asistență Socială.

Cu sprijinul finanțării nerambursabile se vor furniza membrilor din grupul țintă servicii de îngrijire la domiciliu cu respectarea tuturor standardelor de calitate în vigoare. Beneficiari fi persoane care au împlinit vârsta de pensionare cu domiciliul sau reședința în Municipiul Sebeș, aflate în situații de dificultate ca urmare a pierderii autonomiei funcţionale din cauze fizice, psihice sau mintale și care necesită ajutor semnificativ pentru a realiza activităţile uzuale ale vieţii de zi cu zi sau aflate în risc de excluziune socială; b) persoanele vârstnice cu handicap care nu au atribuit prin certificatul de handicap asistent personal/indemnizație în locul asistentului personal/indemnizație pentru însoțitor, cu domiciliul în municipiul Sebeș.

 Activitățile desfășurate în cadrul proiectului vor fi îngrijirea la domiciliu și activitățile specifice centrelor de zi: ajutor pentru realizarea activităților de bază ale vieții zilnice: asigurarea igienei corporale, îmbrăcare și dezbrăcare, hrănire și hidratare, asigurarea igienei eliminărilor, transfer și mobilizare, deplasare în interior, comunicare; – ajutor pentru realizarea activităților instrumentale ale vieții zilnice: prepararea hranei, efectuarea de cumpărături, activități de menaj și spălătorie, facilitarea deplasării în exterior și însoțire, activități de administrare și gestionare a bunurilor, acompaniere și socializare; consiliere familială; integrare socială și participare; informare; – evaluare; îngrijire personală. Alte activități: îngrijiri medicale: măsurarea/monitorizarea tensiunii arteriale, a pulsului și a temperaturii, măsurarea glicemiei cu glucometrul, administrarea medicamentelor per os, intramuscular, subcutanat, îngrijirea plăgilor simple și suprainfectate, îngrijirea escarelor multiple, cu respectarea strictă și întocmai a prescrierii și indicațiilor medicului ; terapii de recuperare și masaj.

În vederea asigurării accesului persoanelor vârstnice la servicii integrate, serviciile de îngrijire personală se vor acorda integrat cu alte servicii, cum ar fi: servicii de îngrijire social-medicală, alte servicii de recuperare și reabilitare (kinetoterapie, gimnastică medicală, terapie ocupaţională, psihoterapie, psihopedagogie), servicii de consiliere socială, juridică şi de informare, activități de distribuire a hranei la domiciliul persoanelor vârstnice cu deficiențe locomotorii, prin intermediul serviciilor de tip masa pe roți.

Scopul serviciilor este acela de prevenirea, limitarea sau înlăturarea efectelor temporare ori permanente ale unor situații care pot afecta viața persoanei vârstnice sau pot genera riscul de excluziune socială a persoanelor vârstnice din Municipiul Sebeș. 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba