Rămâi conectat

Știri

Municipiul Alba Iulia premiat la EPSA 2017 Maastricht pentru proiectul pilot de Smart City 2018

Publicat

în

Municipalitatea din Alba Iulia a fost una dintre cele 4 reprezentante și singura câștigătoare din partea României în cadrul celei mai importante competiții dedicate dezvoltării și inovării în sectorul public: European Public Sector Award 2017.

Competiția EPSA se desfășoară o dată la doi ani. Ediția din acest an a avut ca temă generală „Un Sector Public Inovativ în 2017 – Noi Soluții la Provocari Complexe” și s-a derulat pe 3 nivele: european și național, regional, respectiv supra-local și local. La această din urmă categorie Alba Iulia s-a numărat printre autoritățile premiante care și-au depus proiectele până la 1 mai, data închiderii apelului.

Aplicația Alba Iulia Smart City 2018 a fost unul dintre proiectele declarate câștigătoare și care urmează să primească oficial Certificatul de Bună Practică din partea EPSA. Pe lista scurta a câștigătorilor se mai regăsesc proiecte ale unor administrații publice locale din Austria (Viena si Trofaiach), Franța (Toulouse), Germania (Dortmund), Islanda (Hafnarfjordur), Italia (Bari), Portugalia (Cascais), Spania ( Barcelona) sau Marea Britanie (Londra).

„Ce ne onorează chiar mai mult decat premiul în sine este faptul că Alba Iulia a făcut ca România să fie singura țară din estul Europei premiată pentru bune practici în materie de soluții inovatoare și performanță în sectorul public. Galeria extrem de selectă în care ne poziționăm și prin câștigarea acestui concurs ne confirmă faptul ca nu contează neaparat dimensiunile orașului ci cât de bine este administrat și cât de conectat la valorile și soluțiile europene, moderne, ale administrației. Îi felicit pe toți colegii cu care muncesc și companiile care cred în acest proiect pilot. Pentru ca orice diploma are în spate  chipuri, oameni si multă muncă. Așa cum am salvat și recuperat istoria, în volumul doi al celei mai frumoase povești despre un oraș din Romania, poate cel mai important capitol va fi Alba Iulia, creativitatea și tehnologia”, spune Nicolaie Moldovan, city managerul municipiului Alba Iulia.

„Mic, indiferent că vorbim de un om sau de un oraș, e doar o stare de spirit, pe care noi am depășit-o prin noi insine. Cu voință, cu știință și cu muncă. Faptul că prin acest concurs ni s-a dus vestea și prin Olanda și printre toți cei implicați din toată Europa, este încă un motiv real de mândrie, împărtășită cu România întreagă pe care eu zic c-am reprezentat-o, încă o dată, cu cinste”, a declarat Mircea Hava, primarul orașului.

Decernarea premiilor va avea loc în luna noiembrie, la Maastricht, în Olanda și îi va avea ca amfitrioni pe Annemarie Penn-te Strake, primarul orașului și pe directorul general al EIPA, Prof. Dr Marga Pröhl.

Despre EPSA: European Public Sector Award ( EPSA) este cea mai cunoscută și accesată platformă din Europa, dedicată excelenței în sectorul public. De la lansarea sa, în 2007, EPSA a primit și evaluat mai bine de 1000 de aplicații de la diferite autorități, organizații și instituții europene. ESPA a devenit una dintre cele mai valoroase baze de date europene în materie de proiecte publice de succes.

Cele mai valoroase dintre ele sunt puse, ulterior, la dispoziția tuturor administrațiilor europene interesate, EPSA devenind o adevarată rețea europeană de excelență în sectorul public. Misiunea principală a organizației este încurajarea guvernelor europene să își modernizeze structurile și practicile administrative și să genereze astfel o reformă administrativă reală. Viziunea EPSA este aceea de a construi un teren propice, o arenă în care secorul public european să poată inova, performa și excela, devenind astfel un exemplu și în afara Europei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Garda Apulum și Garda Cetății își reiau spectacolele, din 1 mai, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

în

Deschiderea oficială a sezonului turistic, în Cetatea Alba Carolina

Mii de oameni vin, în fiecare an, în Cetatea Alba Carolina, special pentru spectacolele de reenactment istoric. Alte zeci de mii vin și pentru aceste show-uri susținute de Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România.

Alba Iulia este gata să-i primească și în acest an, cu o ofertă turistică remarcabilă: concerte, festivaluri, evenimente memorabile.

Începând din 1 mai, odată cu deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetate, se reiau și spectacolele de reconstituire istorică antică și schimbul de gardă, atât de așteptate de public.

Din 1 mai, din nou pe cai!

Tobele vor răsuna din nou în Cetate și copitele cailor vor lovi iar piatra. Garda Cetății este pregătită să ofere și în acest an publicului, turiști și albaiulieni, unul dintre momentele magnetice ale fiecărui sfârșit de săptămână. Sâmbăta și duminica, la 12 fix, Garda Cetății își va face, din nou, rondul obișnuit, de la Poarta a III-a la Poarta a IV-a, într-un ritual devenit deja simbol pentru Alba Iulia. Prima „ieșire” din acest an a Gărzii Cetății, cu arsenalul complet, cai, uniforme, tobe, puști și drapele, va avea loc chiar pe 1 mai.

„Alba Iulia și-a construit, de-a lungul ultimilor ani, o imagine unică în zona turismului cultural și istoric. Spectacolele de reenactment sau defilarea Gărzii Cetății sunt doar partea foarte vizibilă a acestei imagini mari. E absolut normal, e obligația noastră și angajamentul nostru față de oraș și turiști, să le menținem în calendarul de evenimente și să le promovăm ca atare. Vă invit să vă bucurați de ele și în acest nou sezon turistic, ce stă să înceapă”, spune Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

Ave, Apulum!

Strigătele de luptă ale „Gărzii Romane”- Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum, ale gladiatorilor din Ludus Apulensis, ale războinicilor daci din trupa Lupii Apoulonului, dar și dansurile Magna Nemesis se vor auzi și vedea, la rândul lor, în Cetatea Alba Carolina în această vară.

Spectacolele săptămânale vor avea loc în zona Porții a IV-a a Cetății, iar primul show este programat pentru 1 mai, la ora 18.00. Totul va culmina cu ediția a XI-a a Festivalului Roman Apulum, marcă înregistrată a Municipiului Alba Iulia și unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din Europa. Festivalul este programat în acest an în perioada 15-18 august.

Liviu Zgârciu, reprezentantul Asociației Culturale pentru Istorie Vie și, în același timp, coordonatorul reenactorilor din trupele antice declară: „De la 1 mai, Garda Apulum reîncepe sezonul reprezentațiilor de reenactment antic. Astfel, legionarii romani, războinicii daci, gladiatorii și frumoasele dansatoare vor putea fi văzuți de publicul larg, în fiecare vineri, în fața Porții a IV-a a Cetății Alba Carolina. De precizat că sezonul care stă să înceapă este al XI-lea de când voluntarii albaiulieni realizează acest spectacol, adevărate lecții de istorie vie, în care este promovat patrimoniul antic al orașului Alba Iulia.”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului în comuna Pianu

Publicat

în

Pianu: Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului

Autorizația de construcție pentru înființarea unui sistem de distribuție rețele de gaze naturale în localitățile Pianu de Jos, Pianu de Sus și Strungari a fost eliberată.

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Pianu, Marin Petruse.

Proiectul „Înființare sistem inteligent de distribuție de gaze naturale în comuna Pianu, județul Alba” și-a găsit recent concesionar, iar pienarii – numărați în prima etapă cu 1.039 de branșamente – sunt acum mult mai aproape de visul lor de decenii: acela de a beneficia și ei, ca aproape toată lumea, de gazul metan.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Edilul Pianului apreciază că introducerea gazului în comună este cea mai importantă realizare din toată cariera sa de primar, de 24 de ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Start pentru realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni

Publicat

în

Realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni: Start al lucrărilor

Au început lucrările la noul pod care va fi amplasat în amonte de Podul Ferdinand din Câmpeni.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca.

Proiectul prin intermediul căruia se edifică noul pod este denumit ,,Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni”. Termenul de execuție este de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Potrivit edilului din Câmpeni, constructorul a estimat că ar putea finaliza lucrarea în jumătate din perioada de execuție.

Realizarea podului nou de la Câmpeni este o investiție de peste 8 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba