Mulţi români care lucrează în străinătate se întorc în ţară: Peste 2.800 de poliţişti de frontieră vor fi prezenţi în cele 64 de puncte de trecere a frontierei de stat,

Adăugat la Știri
punct_de_frontiera_giurgiu_bulgariaMai mult de  23.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor fi prezenţi pe străzi şi la cele peste 250 de evenimente organizate în 204 localităţi în perioada minivacanţei de Ziua Naţională, la care sunt aşteptate să participe aproximativ 255.000 de persoane, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.
Peste 7.200 de jandarmi vor fi prezenţi la cele 257 de manifestări organizate în 204 localităţi în perioada minivacanţei de Ziua Naţională.Aproximativ 8.400 de poliţişti vor acţiona zilnic pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, dar şi pentru asigurarea fluenţei traficului rutier atât în localităţi, cât şi pe drumurile spre zonele turistice, inclusiv către staţiunile de pe Valea Prahovei.

De asemenea, aproximativ 5.000 de pompieri vor fi în zonele de desfăşurare a activităţilor organizate în spaţiul public, unde se preconizează prezenţa unui număr mare de persoane. Echipele de intervenţie ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă vor fi pregătite să intervină rapid şi în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă cauzate de condiţiile meteorologice.

Inspectoratul General de Aviaţie poate interveni în cele cinci zile cu cinci aeronave SMURD pentru transportul persoanelor cu urgenţe medicale. Totodată, patru elicoptere vor oferi sprijin poliţiştilor la monitorizarea şi fluidizarea traficului rutier.

În condiţiile în care în această perioadă, odată cu apropierea Sărbătorilor de iarnă, mulţi români care lucrează în străinătate se întorc în ţară, 2.850 de poliţişti de frontieră vor fi prezenţi în cele 64  de puncte de trecere a frontierei de stat, pentru controlul rapid al documentelor şi fluenţa tranzitului de persoane şi autovehicule, a precizat MAI.

Acţiunile poliţiştilor, jandarmilor şi pompierilor vor fi monitorizate şi coordonate de Centrul Naţional de Conducere Integrată, care funcţionează 24 de ore din 24 la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii