Rămâi conectat

Știri

Monitorizarea calității aerului și măsurarea volumului de trafic, două noi soluții de tip SmartCity, la Alba Iulia. O premieră pe piața românească

Publicat

în

Direct One S.A., cel mai mare operator neutru și independent de infrastructură de telecomunicații din Romania, parte din holding-ul E-INFRA (Electrogrup Infrastructure S.A.), a adăugat două noi soluții de tip SmartCity peste infrastructura de comunicații implementată în 2017 în Municipiul Alba Iulia.

Cele două soluții instalate în centrul orașului, respectiv o stație de monitorizare a calității aerului, combinată cu un sistem inteligent de  măsurare a volumului de trafic, aduc o premieră pe piața românească, atât prin infrastructura de comunicații folosită – LoRaWAN, cât și prin integrarea celor două sisteme. Platforma pune la dispoziția primăriei date utile cu privire la volumele de trafic rutier măsurate și impactul acestora în calitatea aerului. Astfel de date, colectate la nivelul întregului oraș, vor constitui o bază solidă în definirea soluțiilor de semaforizare inteligentă, respectiv de îmbunătățire a calității aerului.

“Infrastructura de comunicații este o componentă complexă în proiectele de tip SmartCity. În mod natural, venind dintr-un grup de infrastructură, ne propunem să devenim principalul furnizor de sisteme de comunicații pentru proiectele SmartCity din țară. În paralel, dezvoltăm un ecosistem de parteneri – furnizori de echipamente și platforme software – care ne ajută să oferim soluții la cheie peste infrastructura Direct One, în multiple sectoare – utilități, mediu, siguranță, securitate, mobilitate”, a declarat Adrian Florea, CEO Direct One.

În calitate de partener în cadrul proiectului „Alba Iulia Smart City 2018”, Direct One a construit o infrastructură de tip SmartCity capabilă să colecteze date de la multiple tipuri de senzori pentru orice fel de proiect care utilizează tehnologia LoRa. O soluție de monitorizare a parcărilor ilegale furnizează deja statistici utile – media zilnică a autovehiculelor care parchează, durata medie de staționare sau intervalele orare cu cele mai multe evenimente, informaţii ce vor fi folosite de autorități în diverse scopuri. Aceeași infrastructură stă și la baza unei soluții pentru parcări inteligente ce va fi în curând lansată de unul din partenerii proiectului.

Compania este membru al Asociației Romane de Smart City și Mobilitate, împreună cu alte companii care îşi propun să devină jucători activi în piața de soluții SmartCity și să susțină accelerarea implementării soluțiilor inteligente în orașele din Romania.

Astfel de instrumente nu sunt un pretext pentru a justifica mirajul smart. Ştim toţi, din constatarea efectivă, cu ce anume ne confruntăm în oraş şi ce ar trebui îmbunătăţit. Aceste soluţii ne ajută să înţelegem cauza şi să argumentăm necesitatea, aproape permanentă, de a veni cu rezolvări la problemele existente. Practic, e un nivel de claritate pe care nul mai poate pune nimeni la îndoială atunci când vei cere bani Uniunii Europene, că vrei să schimbi soluţiile de circulaţie urbană pentru a le face mai suportabile într-un oraş tot mai sufocat de maşini. Acest parteneriat nu merită doar atenţie, ci, privind la exemple din afara ţării, trebuie replicat oriunde este nevoie” – Mircea Hava, Primarul Municipiului Alba Iulia.

Direct One S.A. face parte din holding-ul E-INFRA (Electrogrup Infrastructure S.A.), un grup de companii active în domeniul infrastructurii, lider pe piața de infrastructură privată pentru energie și telecomunicații, a cărei viziune este aceea de a susține calitatea vieții oamenilor printr-o infrastructură modernă, de inaltă calitate. Din grup mai fac parte Electrogrup S.A., Netcity Telecom S.R.L., Nova Power & Gas S.R.L. și WESEE S.R.L., care reunesc în prezent peste 700 de angajați, cu o cifră de afaceri consolidată la nivelul anului 2017 de 107,5 milioane de euro.

Alba Iulia Smart City este un proiect pilot iniţiat de către Primăria Municipiului Alba Iulia, unic în România, şi are ca scop transformarea urbei Marii Uniri în primul oraş din România în care să fie implementate soluţii inteligente menite să îmbunătăţească viaţa oamenilor şi să aducă un plus de transparenţă în comunicarea municipalităţii cu cetăţenii. În cadrul proiectului sunt identificate şi pilotate soluţii inteligente pe baza unor parteneriate libere de orice clauze comerciale între municipalitate şi companii din industria IT&C şi nu numai. Acestea pilotează soluţii şi testează echipamente smart într-un mediu real, pe infrastructura locală, benefiiciind de suportul logistic dedicat al muncipalităţii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Garda Apulum și Garda Cetății își reiau spectacolele, din 1 mai, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

în

Deschiderea oficială a sezonului turistic, în Cetatea Alba Carolina

Mii de oameni vin, în fiecare an, în Cetatea Alba Carolina, special pentru spectacolele de reenactment istoric. Alte zeci de mii vin și pentru aceste show-uri susținute de Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România.

Alba Iulia este gata să-i primească și în acest an, cu o ofertă turistică remarcabilă: concerte, festivaluri, evenimente memorabile.

Începând din 1 mai, odată cu deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetate, se reiau și spectacolele de reconstituire istorică antică și schimbul de gardă, atât de așteptate de public.

Din 1 mai, din nou pe cai!

Tobele vor răsuna din nou în Cetate și copitele cailor vor lovi iar piatra. Garda Cetății este pregătită să ofere și în acest an publicului, turiști și albaiulieni, unul dintre momentele magnetice ale fiecărui sfârșit de săptămână. Sâmbăta și duminica, la 12 fix, Garda Cetății își va face, din nou, rondul obișnuit, de la Poarta a III-a la Poarta a IV-a, într-un ritual devenit deja simbol pentru Alba Iulia. Prima „ieșire” din acest an a Gărzii Cetății, cu arsenalul complet, cai, uniforme, tobe, puști și drapele, va avea loc chiar pe 1 mai.

„Alba Iulia și-a construit, de-a lungul ultimilor ani, o imagine unică în zona turismului cultural și istoric. Spectacolele de reenactment sau defilarea Gărzii Cetății sunt doar partea foarte vizibilă a acestei imagini mari. E absolut normal, e obligația noastră și angajamentul nostru față de oraș și turiști, să le menținem în calendarul de evenimente și să le promovăm ca atare. Vă invit să vă bucurați de ele și în acest nou sezon turistic, ce stă să înceapă”, spune Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

Ave, Apulum!

Strigătele de luptă ale „Gărzii Romane”- Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum, ale gladiatorilor din Ludus Apulensis, ale războinicilor daci din trupa Lupii Apoulonului, dar și dansurile Magna Nemesis se vor auzi și vedea, la rândul lor, în Cetatea Alba Carolina în această vară.

Spectacolele săptămânale vor avea loc în zona Porții a IV-a a Cetății, iar primul show este programat pentru 1 mai, la ora 18.00. Totul va culmina cu ediția a XI-a a Festivalului Roman Apulum, marcă înregistrată a Municipiului Alba Iulia și unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din Europa. Festivalul este programat în acest an în perioada 15-18 august.

Liviu Zgârciu, reprezentantul Asociației Culturale pentru Istorie Vie și, în același timp, coordonatorul reenactorilor din trupele antice declară: „De la 1 mai, Garda Apulum reîncepe sezonul reprezentațiilor de reenactment antic. Astfel, legionarii romani, războinicii daci, gladiatorii și frumoasele dansatoare vor putea fi văzuți de publicul larg, în fiecare vineri, în fața Porții a IV-a a Cetății Alba Carolina. De precizat că sezonul care stă să înceapă este al XI-lea de când voluntarii albaiulieni realizează acest spectacol, adevărate lecții de istorie vie, în care este promovat patrimoniul antic al orașului Alba Iulia.”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului în comuna Pianu

Publicat

în

Pianu: Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului

Autorizația de construcție pentru înființarea unui sistem de distribuție rețele de gaze naturale în localitățile Pianu de Jos, Pianu de Sus și Strungari a fost eliberată.

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Pianu, Marin Petruse.

Proiectul „Înființare sistem inteligent de distribuție de gaze naturale în comuna Pianu, județul Alba” și-a găsit recent concesionar, iar pienarii – numărați în prima etapă cu 1.039 de branșamente – sunt acum mult mai aproape de visul lor de decenii: acela de a beneficia și ei, ca aproape toată lumea, de gazul metan.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Edilul Pianului apreciază că introducerea gazului în comună este cea mai importantă realizare din toată cariera sa de primar, de 24 de ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Start pentru realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni

Publicat

în

Realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni: Start al lucrărilor

Au început lucrările la noul pod care va fi amplasat în amonte de Podul Ferdinand din Câmpeni.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca.

Proiectul prin intermediul căruia se edifică noul pod este denumit ,,Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni”. Termenul de execuție este de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Potrivit edilului din Câmpeni, constructorul a estimat că ar putea finaliza lucrarea în jumătate din perioada de execuție.

Realizarea podului nou de la Câmpeni este o investiție de peste 8 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba