Rămâi conectat

Știri

Misterele codului de bare. Cum să-ţi dai seama dacă ce ai cumpărat e Made In China, India sau Africa de Sud!

Publicat

în

Codul de bare, prezent pe toate produsele comercializate, ascunde lucruri pe care putin le banuiesc. Cel mai important este ca acesta localizeaza cu precizie tara din care provine marfa Află mai multe de pe radiounirea.ro.

Din cauza globalizarii, in prezent e destul de greu sa identifici marfa pe care o cumperi din punct de vedere geografic, cum ar fi, sa punem, sa stii daca bluza pe care ai luat-o de la mall e produsa in China (cel mai probabil), in Malaezia sau in Brazilia.
Putini stiu ca exista o posibilitate „secreta” de a afla exact unde a fost fabricat produsul. Conditia este sa gasesti codul de bare original al producatorului, nu cel adaugat, in unele cazuri, de magazin sau importator.
Spre exemplu, cei avizati spun ca cea mai buna cafea are cifrele codului de bare de la 40 la 44, si provine din Germania!

Citete şi 10 alimente sub 10 calorii

Secretul sta in primele trei cifre

Care este, astfel, secretul? Este vorba de o conventie internationala, care imparte clasele de coduri de bare acordate produselor, dupa tari si regiuni geografice.
Astfel, primele 3 cifre din codul de bare al unui produs indica tara in care produsul a fost facut. Asadar, toate codurile care incep cu: 690, 691, 692 –695 provin din China, 471 din Taiwan, 00 – 13, SUA si Canada

30 – 37: Franta 40 – 44: Germania, 49-Japonia, 50- Marea Britanie, 57- Danemarca, 64-Finlanda, 76-Elvetia si Liechtenstein, 628-Arabia Saudita, 629:-Emiratele Arabe Unite, 740-745: America Centrala, 480-489-Filipine.

Sursa:realitatea.net şi cancan.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba