Rămâi conectat

Știri

Misiuni de ordine publică ale jandarmilor albaiulieni, la sfârșit de săptămână

Publicat

în

În perioada 19 mai — 21 mai a.c., jandarmii albaiulieni vor acționa zilnic pe raza județului Alba, în scopul asigurării climatului de ordine și liniște publică, fiind intensificate misiunile specifice pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.    

Concomitent cu menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, în perioada 19 mai — 21 mai a.c., peste 100 de jandarmi albaiulieni vor acționa pentru asigurarea măsurilor de ordine și liniște publică la manifestările cultural-artistice, sportive și religioase ce vor fi organizate pe întreg teritoriul județului, dintre care amintim:

În perioada 19 mai — 21 mai a.c. în exteriorul și în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul Alba-Iulia, pe timpul desfășurării manifestării cultural – artistice Târgul de Carte “Alba Transilvania”.

În perioada 20 mai — 21 mai a.c. în localitatea Negrileasa pe platoul de lângă Poiana cu Narcise, pe timpul desfășurării manifestării cultural – artistice „Sărbătoarea Narciselor”.

În data de 19 mai a.c. pe stadionul C.S.O. Cugir, pe timpul desfășurării meciului de fotbal din cadrul Ligii a-III-a, dintre echipele A.F.C. Metalurgistul Cugir și F.C. Unirea Dej.

În data de 19 mai a.c. pe stadionul comunal Sântimbru din localitatea Galtiu, pe timpul desfășurării meciului de fotbal din cadrul Ligii a-III-a, dintre echipele A.F.C. Unirea 1924 Alba Iulia și C.N.S. Cetatea Deva.

În data de 21 mai a.c. în localitatea Geoagiu de Sus, comuna Stremț, pe timpul desfășurării unei manifestări cultural-artistice “Fii Satului Geoagiu de Sus”.

În data de 21 mai a.c. în localitatea Ceru Băcăinți, pe timpul desfășurării unei manifestări cultural-artistice “Întâlnire cu fii satului”.

În data de 21 mai a.c. în localitatea Dumbrava, la Mănăstirea Dumbrava, pe timpul desfășurării slujbei religioase.

În data de 21 mai a.c. la Mănăstirea Afteia din localitatea Mărgineni, comuna Săliștea, pe timpul desfășurării slujbei religioase Hramul Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Cu această ocazie Jandarmeria Alba recomandă participanților următoarele:

— să respecte precizările organizatorilor și recomandările forțelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să aibă un comportament decent, în conformitate cu normele de conviețuire socială.

— activitățile stabilite trebuie să se desfășoare în mod pașnic și civilizat, fără a pune în pericol ordinea și liniștea publică, siguranța persoanelor, integritatea corporală, proprietatea publică și privată.

— participanții nu trebuie să aibă asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanțe iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a ordinii și liniștii publice.

— să nu lase autoturismele proprietate personală descuiate sau cu bunuri la vedere în interiorul acestora și să acorde o atenție deosebită modului de asigurare a bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje) precum și a celor cu valoare (bijuterii, aparate foto, video, telefoane mobile), să nu lase copiii nesupravegheați.

— în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte antisociale sau le este tulburată liniștea, cetățenii pot solicita sprijin la numărul unic pentru situații de urgență ‘112’ sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Întâlnire bilaterală cu oficiali elvețieni la Primăria Alba Iulia

Publicat

în

La Primăria Alba Iulia, întâlnire bilaterală cu oficiali elvețieni

La Primăria Alba Iulia, a avut loc o întrevedere de lucru între Primăria Municipiului Alba Iulia, reprezentanți ai Ambasadei Elveției în România – Programul Energy Efficiency, teprezentanți ai Secretariatului Afacerilor Economice – din Elveția, reprezentanți ai Ministerului de Finanțe din România – Coordonator Național pentru contribuția financiară elvețiană din România și reprezentanți ai Universității Tehnice din Cluj Napoca.

Discuțiile s-au concentrat în jurul proiectelor municipalității care pot beneficia de sprijin financiar în viitorul apel de proiecte dedicat eficienței energetice care se va lansa anul acesta, în baza acordului-cadru bilateral semnat între Elveția și România.  Alba Iulia s-a bucurat de această vizită de lucru în contextul în care eforturile municipalității din ultimii ani au făcut ca Alba Iulia să devină, în anul 2021, primul oraș din Transilvania care a primit titlul de comunitate sustenabilă. Obținerea acestei certificări europene oferite municipalității în prezența Ambasadorului Elveției în România, a fost rezultatul unui proces interdisciplinar într-o rețea de expertiză paneuropeană și al unei munci de echipă alături de Romania Green Building Council, Agenția Locală pentru Energie Alba și SERVELECT, se arată într-un comunicat de presă.

„Am încredere că echipa Primăriei Alba Iulia va reuși să pregătească documentațiile necesare pentru a accesa prima finanțare elvețiană nerambursabilă dedicată dezvoltării sustenabile a comunității noastre, mai ales deoarece, acest instrument financiar este printre puținele surse de finanțare pe care municipalitatea albaiuliană nu a avut ocazia să le acceseze până în prezent”, a declarat primarul Gabriel Pleșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

”Conferințele de la Sebeș”, eveniment cultural găzduit în Aula Primăriei, în 3 aprilie

Publicat

în

„Conferințele de la  Sebeș”, un nou eveniment cultural de înaltă ținută, găzduit în Aula Primăriei

Primăria şi Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş vă invită miercuri, 3 aprilie 2024, cu începere de la ora 17.00, în „Aula” primăriei municipiului Sebeş, la conferinţa „Nivele tipologice și axiologice ale discursului intelectual. Despre lectura sau hermeneutica existențială”, susţinută de dr. Virgil Podoabă, profesor universitar la Catedra de Literatură comparată a Facultăţii de Litere a Universității „Transilvania” din Brașov.

Prof. univ. dr. Virgil Podoabă este scriitor, traducător și critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor din România. După studii primare în satul natal şi liceale la Cluj, urmează cursuri universitare între 1972 şi 1976 la Facultatea de Filologie din acelaşi oraş. Teza de doctorat cu titlul „Experiența revelatoare și tematizarea ei în literatura română contemporană” o susţine la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj în anul 2003, lucrare distinsă cu calificativul „Summa cum Laude”. Din aprilie 1990 este redactor la revista „Vatra” din Tîrgu Mureș, iar din anul 1992 ocupă postul de lector la Catedra de Literatură comparată, a Facultăţii de Litere a Universității „Transilvania” din Brașov, urmând cursus honorum până la titlul ştiinţific de profesor universitar. Activitatea sa a fost intensă încă din perioada studenţiei când, a fost președinte al Cercului de istoria literaturii române și redactor al revistei „Echinox” (1974-1976), în care de altfel a şi debutat cu o recenzie în anul 1973 și în paginile căreia, a susținut cu cronici literare și eseuri, rubricile „Proză” și „Cronica literară”.

A făcut parte din echipa de coordonare a cenaclului „Echinox” între anii 1974-1976, a cenaclului „Silvania” din Zalău între 1976 şi 1980, şi a cenaclului „Iosif Vulcan” din Oradea între 1980 şi 1991, iar din anul 1990 şi până în prezent este redactor la revista „Vatra” din Tîrgu-Mureș. De-a lungul timpului a susţinut cu cronici literare, eseuri şi studii critice, prestigioase reviste de profil: „Familia” (1980-1990), „Vatra” (din 1990 încoace), şi a colaborat la revistele „Steaua”, „Caiete critice”, „Arca”, „Tribuna”, „Viața Românească”, „Limes”, „Calende”, „Discobolul”, „Paralela 45” etc. A înființat și a fost redactor-șef între 1991 şi 1992 al ziarului „Gazeta de Vest” din Oradea, iar împreună cu un grup de studenți de la Facultatea de Litere din Brașov a pus bazele revistei studenţești „Erată”, pe care a şi condus-o în calitate de director între anii 1995 şi 1999.

Totodată, prof. univ. dr. Virgil Podoabă are un palmares impresionant de participări la colocvii, târguri de carte, simpozioane, lansări de carte și întâlniri cu cititorii şi a susţinut de-a lungul timpului numeroase conferințe pe teme literare și culturale, cum este cea de la Sebeş.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Daia Română, prima comună din Alba cu rețea de gaz finanțată prin Programul „Anghel Saligny”

Publicat

în

Prima comună din Alba cu rețea de gaz finanțată prin Programul „Anghel Saligny”, Daia Română

Daia Română este prima comună din județul Alba care va avea rețea de gaz finanțată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Contractul de finanțare, în valoare de peste 36,7 milioane de lei, a fost semnat miercuri 27 martie.

Contractul de finanțare este în valoare de 36m7 milioane de lei. Toate locuințele, agenții economici și instituțiile publice din comuna Daia Română vor fi racordate la rețeaua nou construită de gaze naturale. Alimentarea cu gaze naturale a comunei Daia Română se va realiza din stația de reglare – măsurare predare proiectată în zona satului Limba, din comuna Ciugud.

Pentru evitarea spargerii carosabilului la executarea branșamentelor, în cazul străzilor modernizate, conductele se vor amplasa pe ambele părți ale străzilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba