Rămâi conectat

Știri

Misiuni de ordine publică ale jandarmilor albaiulieni, la sfârșit de săptămână

Publicat

în

În perioada 25 august — 27 august a.c., jandarmii albaiulieni vor acționa zilnic pe raza județului Alba, în scopul asigurării climatului de ordine și liniște publică, fiind intensificate misiunile specifice pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.   

Concomitent cu menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, în perioada 25 august — 27 august a.c., peste 100 de jandarmi albaiulieni împreună cu jandarmii Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureș, vor acționa pentru asigurarea măsurilor de ordine și liniște publică la manifestările cultural-artistice, sportive și religioase ce vor fi organizate pe întreg teritoriul județului, dintre care amintim:

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba

  1. În data de 25.08.2017, începând cu ora 18.00, în municipiul Alba-Iulia, pe stadionul ,,Cetate”, pe timpul desfăşurării meciului de fotbal din cadrul Ligii a -III-a, dintre echipele A.F.C. Unirea 1924 Alba Iulia – Gaz Metan Mediaș 2, organizat de A.F.C. Unirea 1924 Alba Iulia.
  2. În perioada 25 – 27.08.2017, în zona protejată Grup Corint din Latura de Nord a Cetății Alba Carolina din municipiul Alba-Iulia, pe timpul desfăşurării manifestărilor sportive ,,Competiție de tir cu arcul pentru copii și adulți în teren variat – Field”.
  3. În perioada 25 – 27.08.2017, în Cetatea Alba Carolina din municipiul Alba-Iulia, pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural artistice intitulate ,,Festivalul Dilema Veche”.
  4. În perioada 25 – 26.08.2017, în zona Luncile Prigoanei și Poarta Raiului din localitatea Șugag, județul Alba, pe timpul desfăşurării manifestărilor sportive, concurs de biciclete ,,Șureanu Bike Fest””, organizate de Centrul de Educație Ecologică Muhlbach Sebeș.
  5. În perioada 26 – 27.08.2017, în localitatea Horea – Mătișești, județul Alba, pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural artistice intitulate ,,Târgul Lemnarilor din Munții Apuseni” – ediția a XXII-a.
  6. În perioada 26 – 27.08.2017, în localitatea Lopadea Nouă, jud. Alba, pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural artistice intitulate ,,Zilele satului Lopadea Nouă”.
  7. În data de 27.08.2017, începând cu ora 14.30, în comuna Cergău, jud. Alba, pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural artistice ,,Fiii Satului” și ,,Festivalul Alba Afroda”.
  8. În data de 27.08.2017, începând cu ora 12.00, în localitatea Ghirbom, comuna Berghin, județul Alba, pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural artistice ,,Fii satului, localitatea Ghirbom”.
  9. În data de 27.08.2017, începând cu orele 09.00, la Mănăstirea Dumbrava, situată în localitatea Dumbrava, judeţul Alba, pe timpul desfăşurării slujbei religioase, organizate de Biserica Ortodoxă Română.

Citește și Posturile montane de jandarmi din judeţul Alba, pregătite să ajute turiștii aflați în dificultate

Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureș

  1. În perioada 25 – 27.08.2017, în localitatea Teiuș, județul Alba, pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural artistice ,,Zilele Orașului Teiuș”, organizate de Primăria orașului Teiuș.

Cu această ocazie Jandarmeria Alba recomandă participanților următoarele:

— să respecte precizările organizatorilor și recomandările forțelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să aibă un comportament decent, în conformitate cu normele de conviețuire socială.

— activitățile stabilite trebuie să se desfășoare în mod pașnic și civilizat, fără a pune în pericol ordinea și liniștea publică, siguranța persoanelor, integritatea corporală, proprietatea publică și privată.

— participanții nu trebuie să aibă asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanțe iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a ordinii și liniștii publice.

— să nu lase autoturismele proprietate personală descuiate sau cu bunuri la vedere în interiorul acestora și să acorde o atenție deosebită modului de asigurare a bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje) precum și a celor cu valoare (bijuterii, aparate foto, video, telefoane mobile), să nu lase copiii nesupravegheați.

— în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte antisociale sau le este tulburată liniștea, cetățenii pot solicita sprijin la numărul unic pentru situații de urgență ‘112’ sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Alba Iulia, pregătită de Paștele ortodox și greco-catolic

Publicat

în

Pregătiri pentru Paștele ortodox și greco-catolic la Alba Iulia

Alba Iulia s-a pregătit de sărbătoarea Paștelui ortodox și greco-catolic, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, autoritățile au dorit ca zonele principale din Alba Iulia să fie decorate, așa cum se cuvine, cu ocazia sărbătorilor de Paște. Ansamblurile decorative și figurinele sunt amplasate în Cetate în zona Celor Trei Fortificații și pe Bulevardul Transilvaniei, iar în Centru sunt amplasate în zona centrului comercial Mercur și în proximitatea Casei de Cultură a Studenților.

„Am pregătit această surpriză de sărbătoare pentru cei mici dar și pentru cei mari, care nu au uitat să mai fie, uneori, copii. Vă invit, așadar, dragi albaiulieni și turiști să vă bucurați de sărbători într-o atmosferă festivă, alături de cei dragi, și înconjurați de frumos, în Alba Iulia”, a precizat primarul Gabriel Pleșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba