Rămâi conectat

Știri

Minus 17 grade noaptea trecută, urmează un weekend foarte rece

Publicat

în

După ninsori şi viscol, vine gerul. Meteorologii anunţă o răcire accentuată a vremii în acest weekend. În Transilvania, temperaturile vor scădea chiar şi până la minus 17 grade Celsius.

Între timp, ninsorile şi-au restrâns aria. Noaptea trecută a mai nins doar la munte, în rest viscolul şi-a făcut simţită prezenţa. ANM a emis un cod galben de vânt puternic pentrun 8 județe. Cea mai reduse temperatură de noaptea trecută a fost de minus 17 grade Celsius și s-a înregistrat la Vf. Omu. Cea mai mică temperatură resimțită, din cauza viscolului, a atins recordul de minus 46 grade Celsius la Călimani, potrivit realitatea.net.

Sâmbătă, valorile termice vor marca o scadere faţa de intervalul precedent în cea mai mare parte a ţarii, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade. În nordul, nord-estul şi centrul ţarii vor fi înnorari temporare şi va mai ninge, în general slab cantitativ, local în Maramureş şi în zona Carpaţilor Orientali şi pe arii mai restrânse în restul zonelor montane, în Moldova şi Transilvania.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorari trecatoare şi fulguieli izolate. Deşi la cote mult mai reduse decât în intervalul precedent, vântul va mai avea intensificari la munte, cu viteze mai mari pe crestele cele mai înalte, viscolind şi spulberând zapada, dar temporar şi în sudul, centrul şi estul ţarii. Izolat, în zonele joase de relief, dimineaţa se va semnala ceaţa, posibil asociata cu depunere de chiciura.

Citeste si Codurile meteo, explicate. Diferenţa dintre roşu, portocaliu şi galben

Duminică. Vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta data din an, în special dimineaţa şi noaptea, când va fi geroasa. Cerul va fi variabil, cu înnorari şi temporar ninsori slabe, pe arii restrânse în zona Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificari trecatoare mai ales în zona Montana înalta, unde va viscoli ninsoarea şi spulbera zapada.

Duminică. Valorile termice vor continua să se situeze sub cele climatologic specifice acestei date din an la nivelul întregii tări. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între –3 grade in depresiunile intramontane si 6 grade izolat in sudul Olteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile nordice, nord-estice şi în zona Carpaţilor Orientali, unde trecător şi pe arii restrânse va ninge slab. Vântul va avea intensificări trecătoare mai ales în zona montană înaltă, unde va viscoli ninsoarea si spulbera zăpada. Izolat, în zonele joase de relief, mai ales dimineaţa se va semnala ceată, asociată cu depunere de chiciură, potrivit realitatea.net.

Luni. Vremea va fi mult mai rece decât în mod normal pentru această dată din an, în special dimineata, chiar geroasă, local, îndeosebi în centrul tării. Temperaturile maxime, predominant negative in Maramures, Transilvania si Moldova pina la -6 grade la Miercurea Ciuc si pozitive in restul tarii, pina la 5 grade la Resita si Drobeta. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla mai avea unele intensificări pe crestele montane. Izolat, în zonele joase de relief, mai ales dimineaţa se va semnala ceată, asociată cu depunere de chiciură.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului în comuna Pianu

Publicat

în

Pianu: Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului

Autorizația de construcție pentru înființarea unui sistem de distribuție rețele de gaze naturale în localitățile Pianu de Jos, Pianu de Sus și Strungari a fost eliberată.

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Pianu, Marin Petruse.

Proiectul „Înființare sistem inteligent de distribuție de gaze naturale în comuna Pianu, județul Alba” și-a găsit recent concesionar, iar pienarii – numărați în prima etapă cu 1.039 de branșamente – sunt acum mult mai aproape de visul lor de decenii: acela de a beneficia și ei, ca aproape toată lumea, de gazul metan.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Edilul Pianului apreciază că introducerea gazului în comună este cea mai importantă realizare din toată cariera sa de primar, de 24 de ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Start pentru realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni

Publicat

în

Realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni: Start al lucrărilor

Au început lucrările la noul pod care va fi amplasat în amonte de Podul Ferdinand din Câmpeni.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca.

Proiectul prin intermediul căruia se edifică noul pod este denumit ,,Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni”. Termenul de execuție este de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Potrivit edilului din Câmpeni, constructorul a estimat că ar putea finaliza lucrarea în jumătate din perioada de execuție.

Realizarea podului nou de la Câmpeni este o investiție de peste 8 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureș, reabilitată și modernizată

Publicat

în

Reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” Ocna Mureș

Miercuri 17 aprilie a avut loc prezentarea publică a rezultatelor proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii educaționale a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” clasele 0–VIII din orașul Ocna Mureș, Alba”. 
La eveniment – pe lângă o mare parte a celor peste peste 460 elevi și 30 cadre didactice de la această unitate de învățământ – au fost prezenți președintele Consiliului Județean Alba Alba și al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru, Ion Dumitrel, primarul din Ocna Mureș – Silviu Vințeler, directorul general ADR Centru – Simion Crețu, deputatul Alin Ignat și reprezentanți ai companiilor implicate în proiect, dar și edili locali.
Profesoarele Istina Badu – director și Dorina Baciu – director adjunct, alături de toate cadrele didactice prezente au fost mai mult decât mândre să-și prezinte elevii (îmbrăcați cu frumoase cămăși albe și cu o cravată distinctivă), dar și realizările lor deosebite: nenumărate premii la concursurile și olimpiadele școlare județene și naționale.
Reabilitarea și modernizarea Școlii „Lucian Blaga” din Ocna Mureș a inclus două corpuri de clădire, în suprafață totală construită la sol de 1.311 metri pătrați, dotarea intregii scoli cu mobilier și echipamente didactice, instalarea de dispozitive pentru accesibilitatea persoanelor cu deficiențe locomotorii, dar și pentru suport pedagogic, inclusiv reamenajarea completă a curții, unde a fost creat un teren de sport multifuncțional.
sursa: ADR Centru

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba