Ministerul Fondurilor Europene pune la dispoziția cetățenilor o arhivă electronică ce conține date despre toate proiectele cu fonduri europene din perioada 2007-2013

Adăugat la Știri
fonduri europeneMinisterul Fondurilor Europene a anuntat ca publica arhiva electronica SMIS, care contine proiectele si contractele de achizitie aferente programelor operationale 2007-2003. Ministerul ofera acces liber la informatii, in format de date deschise (open data), referitoare la utilizarea fondurilor europene in exercitiul financiar european 2007-2013: proiecte, beneficiari, contracte de achizitie, furnizori, rambursari, se arata intr-un comunicat al institutiei.
Datele deschise referitoare la activitatea MFE sunt disponibile atat pe site-ul institutiei (http://www.fonduri-ue.ro/transparenta/date-deschise), cat si pe platforma unica la nivel national (http://data.gov.ro/organization/mfe).Bazele de date deschise disponibile sunt completate periodic de catre departamentele specializate din MFE. Echipa IT a realizat un script care va asigura actualizarea lunara a bazelor de date deschise cu informatiile noi, incarcate in arhiva SMIS. Echipa de comunicare va anonimiza datele cu caracter personal ale persoanelor fizice care sunt parti in contractele de achizitie aferente proiectelor din fonduri europene.
Citește și Peste 12 milioane de euro din fonduri europene sunt disponibile pentru revitalizarea spațiilor verzi din Regiunea Centru
Arhiva publicata respecta dreptul la viata privata si protectia datelor personale si, in conformitate cu legislatia in vigoare, nu contine date cu caracter personal referitoare la persoanele incluse in grupul tinta al proiectelor. Avand in vedere caracterul dinamic al corectiilor financiare, MFE va publica aceste informatii dupa finalizarea contestatiilor si rezolvarea in instanta a tuturor posibilelor litigii.
Sursa:hotnews.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii