Rămâi conectat

Sport

Mihnea Costachi, printre premianții openul internațional de la Satu Mare

Publicat

în

Municipiul Satu Mare a fost saptamana trecuta gazda unui puternic open international de seniori dotat cu premii in valoare de 5000 euro. Printre cei 56 de participanti din Romania, Moldova, Ungaria si Ucraina prezenti la startul Petra Open, s-au aflat 4 mari maestri internationali, 6 maestri internationali si 9 maestri FIDE. Aflat la finalul unui an competitional in care a jucat constant bine, Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) s-a aflat si de aceasta data printre premianti.

Cotat ca favoritul numarul 9 la start, Mihnea Costachi s-a clasat pe locul 8 cu 6 puncte din 9 partide, la o jumatate de punct in urma cvartetului fruntas format din maestrul international Lucian Filip (Romania), marele maestru international Attila Czebe (Ungaria), maestrul international Lucian Miron (Romania) si marele maestru international Vladislav Nevednichy (Romania), si la egalitate de puncte cu alti 6 jucatori clasati pe locurile 5-11. Pentru rezultatul obtinut Mihnea a fost recompensat cu un premiu de 600 lei.

In urmatoarele saptamani Mihnea Costachi se va concentra pe pregatirea primelor doua turnee internationale open de seniori la care va participa in anul 2016 in Bulgaria si Irlanda, ambele programate in luna februarie.

Proaspat detinator al titlului de maestru FIDE, juniorul teiusan Adrian Secheres (CSS 1 Timisoara) a avut si el o evolutie buna, clasandu-se pe locul 16 cu 5 puncte, infrangerea din ultima runda cu maestrul international moldovean Iulian Baltag privandu-l de o clasare superioara.

Alti doi juniori albaiulieni au ales in locul openului satmarean sa se pregateasca intensiv in aceste zile. Astfel George Ileana participa la un cantonament al lotului national de juniori la Snagov, unde lectori sunt componentii echipei nationale de seniori a Romaniei, in timp ce Radu Tampea s-a aflat printre participantii la un cantonament de pregatire la Baile Felix, alaturi de juniori ai cluburilor Viitorul Cluj-Napoca si CS Universitatea de Vest Timisoara.

Ultima competitie a anului la care vor participa sahistii albaiulieni este Openul Orasului Teius, duminică, 27 decembrie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Sport

Evoluție consistentă pentru CSU Rugby Alba Iulia în duelul cu Știința Petroșani

Publicat

în

CSU Rugby Alba Iulia, evoluție consistentă în duelul cu Știința Petroșani

CSU Rugby Alba Iulia a avut o evoluție consistentă în meciul din etapa a doua a Diviziei Naționale de Seniori.

Vorbim de partida de pe teren propriu cu Știința Petroșani. Meciul s-a disputat pe Stadionul „Nicolae Romcea” din Oarda de Jos.

Echipa din Valea Jiului s-a impus cu 40-8. Este cel mai strâns scor din istoria confruntărilor dintre cele două grupări.

Punctele confruntării pentru studenți au fost realizate de Florin Mureșan Coge (autor al unui eseu) și Igor Gavriliuc (din lovitură de pedeapsă).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

CSM Unirea Alba Iulia, vicecampioană națională la polo feminin U17

Publicat

în

La polo feminin U17, CSM Unirea Alba Iulia, vicecampioană națională

CSM Unirea Alba Iulia a devenit vicecampioană națională la polo feminin U17.

Ultimul turneu al campionatului s-a desfășurat în Bazinul „Rapid” din Capitală.

În duelul pentru titlu CSM Unirea Alba Iulia a fost învinsă cu 21-12 de Crișul Oradea. Asta după un start de meci foarte bun al uniristelor, care au condus în prima parte a disputei. Oficialii uniriști au contestat dur la final maniera de arbitraj din acest duel decisiv.

În același turneu CSM Unirea Alba Iulia a învins CSM Târgu Mureș cu 14-6 și Dinamo București cu 9-6, încheind la egalitate, 11-11, partida cu CSS Nr.1 București.

Unirista Amalia Novăcean a fost gogheterul competiției.

foto: Cătălin Crăciun


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

CSO Voluntari, adversara Blajului în finala Diviziei A1

Publicat

în

În finala Diviziei A1, CSO Voluntari, adversara Blajului

CSO Voluntari va adversara campioanei Volei Alba Blaj în finala Diviziei A1 la volei feminin. 

Va fi prima finală din istorie pentru Voluntari, echipă care va avea și avantajul terenului propriu în fața campioanei Volei Alba Blaj.

Se va juca după sistemul „cel mai bun din 5 meciuri”, cu primele două jocuri la Voluntari, următoarele două la Blaj și, apoi, dacă va fi cazul, ultimul, tot la Voluntari.

sursa: facebook Federatia Romana de Volei


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba