Mihnea Costachi, locul 4 la Arad Open

Adăugat la Sport

Arad - Mihnea 1Tanarul sahist albaiulian Mihnea Costachi (16 ani) continua seria evolutiilor excelente din acest an. Juniorul legitimat in acest sezon la Politehnica Iasi s-a clasat pe locul 4 la unul dintre cele mai puternice turnee open care se organizeaza in Romania, Arad Open, la startul caruia s-au aflat 245 de jucatori din 12 tari, 5 dintre acestia avand titlul de mare maestru international.  Fondul de premiere a fost de peste 40000 lei, dintre care 6000 lei pentru primul clasat.

Editia din acest an a festivalului international sahist de la Arad a fost castigata de principalul favorit al turneului, marele maestru international Andrei Istratescu (Franta) cu 7,5 puncte, urmat de un grup de 8 jucatori cu 7 puncte: Vlad Jianu (Romania), Balogh Imre (Ungaria), Mihnea Costachi, Tiberiu Georgescu, Lucian Miron, Balla Tamas, Andrei Cioara si Radu Toma (toti din Romania). Pentru clasarea pe locul 4, Mihnea Costachi a obtinut un premiu de 2200 lei.

De remarcat si evolutia buna a altor juniori albaiulieni. Adrian Secheres (18 ani) si George Ileana (15 ani) au acumulat cate 6 puncte, ambii pierzand doar impotriva marelului maestru international Vlad Jianu si a unui maestru international, in timp ce mezinul Radu Tampea (10 ani) a acumulat 4 puncte, reusind sa obtine un plus de 30 de puncte la coeficientul rating.

Pentru Mihnea Costachi turneul aradean a fost ultima repetitie inainte de Campionatele Europene de juniori de la Praga, care se vor desfasura in perioada 18-29 august, o competitie la care elevul Colegiului National “Horea, Closca si Crisan” din Alba Iulia spera la o clasare cat mai buna. Adrian Secheres si George Ileana au plecat din Arad direct la Timisoara, unde participa la Cupa Universtitatea de Vest Timisoara.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii