Rămâi conectat

Sport

Mihnea Costachi, locul 20 la Campionatul European de juniori de la Praga

Publicat

în

Cu 4,5 puncte acumulate in primele 6 runde, juniorul albaiulian Mihnea Costachi avea nevoie de un final de turneu perfect pentru a obtine o clasare pe podium. De aceea Mihnea a abordat runda a 6-a, in care juca impotriva bulgarului Martin Petrov, favoritul numarul 2 al turneului, intr-un mod foarte transant. In pozitie aproximativ egala, juniorul bulgar a propus remiza, refuzata insa de Mihnea, care a riscat si in cele din urma a pierdut.

In ultimele doua runde, Mihnea a obtinut o remiza cu norvegianul Johannes Haug si o victorie impotriva vicecampionului Romaniei de juniori sub 16 ani, Alexandru Banzea. Cu 6 puncte din 9 partide, Mihnea Costachi s-a clasat pe locul 20 din cei 131 de participanti la categoria sa de varsta, un rezultat sub asteptarile sale. Podiumul a fost ocupat de Timur Fakhrutdinov (Rusia) 7,5 puncte, urmat de Igor Janik (Polonia) 7,5 puncte si Alexey Sorokin (Rusia) 7 puncte.

Pentru Mihnea urmeaza trei saptamani de pauza competitionala si apoi cel mai important turneu al anului, Campionatul Mondial de juniori sub 16 ani de la Khanty Mansyisk (Rusia).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Sport

Șahistul albaiulian Mihnea Costachi, locul 4 la Campionatul European

Publicat

în

Locul 4 la Campionatul European pentru șahistul albaiulian Mihnea Costachi

O nouă performanță internațională obținută de șahistul albaiulian Mihnea Costachi, locul 4 la Campionatul European de Șah-dezlegări.

Aceasta este cea mai bună performanță obținută vreodată de un șahist român la Campionatele Europene de dezlegări.

În perioada 18-21 aprilie, Campionatele Europene de Șah-dezlegări s-au desfășurat la Hagen (Germania), reunind la start un număr de 71 de participanți din 20 de țări.

Mihnea Costachi, legitimat la CSM Unirea Alba Iulia, a obținut locul 4 la general, dobândind și titlul de Maestru Internațional.

Echipa României a fost compusă din Mihnea Costachi (căpitan), Vlaicu Crișan, Alexandru Mihălcescu și Ovidiu Crăciun.

În următoarea perioadă Mihnea Costachi va participa la mai multe competiții internaționale, inclusiv Campionatele Mondiale de Șah-dezlegari. Acestea se vor desfășura în luna iulie la Jurmala (Letonia).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Calificare la turneul final pentru cadetele de la Volei Alba Blaj

Publicat

în

Cadetele de la Volei Alba Blaj, calificare la turneul final

În primul an de existență a echipei, Volei Alba Blaj U17 reușește să-și îndeplinească obiectivul: calificarea la turneul final, între primele 6 echipe de cadete din țară.

În turneul semifinal pe care l-a găzduit în „Alba Blaj Arena”, Volei Alba Blaj U17 a câștigat în minimum de seturi toate partidele, cu Bravol Brașov, HV Junior Iași și CSV Craiova.

Componența Volei Alba Blaj U17, în ordinea numerelor de pe tricouri: 1. Amira Săbăduș (libero), 2. Anastasia Gruiescu, 4. Anastasia Fekete (libero și căpitan), 5. Larisa Rusu, 6. Lara Ștefănescu, 7. Denisa Coman, 8. Claudia Bocăniciu, 9. Antonia Oltean, 10. Simina Spătăcean, 11. Iulia Mărginean, 12. Mara Mihu, 13. Daria Ocenic, 14. Ana Pop, 20 Brianna Barna. Antrenor: Aleksandar Milović.

Efectivul este format din jucătoare localnice, excepțiile numindu-se Daria Ocenic (Sibiu) și Claudia Bocăniciu (Alba Iulia).

sursa: facebook Volei Alba Blaj, Ziarul Unirea


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

CSU Alba Iulia, o nouă înfrângere în play-off: Despărțire de antrenorul Bruno Vienescu

Publicat

în

CSU Alba Iulia, despărțire de antrenorul Bruno Vienescu după o nouă înfrângere în play-off

CS Universitar din Alba Iulia a suferit o nouă înfrângere, a patra consecutivă, 0-1, la Sebeș, la Baza Sportivă „Pielarul”, cu liderul Gloria Bistrița-Năsăud, în play-off-ul seriei a noua a ligii a treia de fotbal. 

Meciul cu Gloria Bistrița-Năsăud a fost ultimul pentru antrenorul Bruno Vienescu pe banca divizionarei terțe CSU Alba Iulia. Până la finele sezonului, interimatul va fi asigurat de Nicolae Ghișa și Raul Unchiaș, iar în intersezon va fi instalat clujeanul Alin Minteuan, cel care a și fost prezent la partida de la Sebeș, urmărită alături de oficiali ai grupării albaiuliene.

Bruno Vienescu are în contract o clauză conform căreia contractul poate fi reziliat unilateral de club în cazul în care echipa înregistrează patru eșecuri la rând, iar CSU a pierdut toate cele 4 întâlniri din play-off, fără a înscrie. De altfel, în pauza de iarnă, Bruno Vienescu a fost la un pas de despărțirea de gruparea din Cetatea Marii Uniri, însă i s-a dat credit și pentru startul sezonului de primăvară.

sursa: Ziarul Unirea


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba