Mihnea Costachi, în lupta pentru un loc fruntaș la Campionatul European de juniori de la Praga

Adăugat la Știri

Praga 06Juniorul albaiulian Mihnea Costachi a acumulat 4,5 puncte in primele 6 partide la Campionatul European de juniori care se desfasoara in aceste zile la Praga si se afla la un punct in spatele liderilor  Alexey Sorokin si Timur Fakhrutdinov, ambii din Rusia.

Mihnea a inceput turneul cu o infrangere neasteptata chiar in prima runda impotriva lui Isak Storme (Suedia), dar si-a revenit castigand 4 partide in urmatoarele 5 runde cu Andrei Skladtshikov (Estonia), Declan Schafi (Scotia), Timur Trubkhabinov (Rusia) ai Gerard Ayats Llobera (Spania) si obtinand o remiza contra lui Toni Lazov (Macedonia).

In runda a 6-a Mihnea Costachi va juca impotriva bulgarului Martin Petrov, favoritul numarul 2 al turneului, care are cu o jumatate de punct mai mult decat juniorul albaiulian.

Datorita startului ratat, Mihnea are un coeficient de departajare Bucholtz slab, fiind nevoit sa castige ultimele 3 partide pentru a obtine o medalie.

Turneul se va desfasura pe parcursul a 9 runde in sistem elvetian, iar cele mai importante partide de la fiecare categorie de varsta pot urmarite live pe site-ul oficial al competitiei www.eycc2016.eu zilnic incepand cu orele 16, cu exceptia ultimei runde programata sambata de la orele 14.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii