Mihai Tonea, șeful biroului adopții DGASPC Alba, la Unirea FM : Numărul familiilor din Alba interesate să adopte un copil este în creștere

Adăugat la Știri

Numărul familiilor din județul Alba interesate să adopte un copil este în creștere. Este afirmația făcută la Unirea FM de șeful biroului adopții din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și de Protecție a Copilului Alba, Mihai Tonea.

Acesta a declarat că în județul nostru sunt la ora actuală peste 40 de copii adoptabili. De asemenea, Mihai Tonea a mai precizat că procesul de adopției nu durează mai mult de 9 luni de zile. Pentru ca un copil să poată deveni adoptabil trebuie ca instanța de judecată să dispună, prin hotărâre judecătorească, la solicitarea Direcției de Protecție a Copilului, dacă acel copil poate deveni adoptabil. În acest an, până acum, sunt deja 30 de familii care au adoptat copii.

Citește și 2 iunie, Ziua Națională pentru Adopție : În Alba, pentru 54 de copii s-a deschis procesul de adopție, în acest an

Mihai Tonea, șeful biroului adopții DGASPC Alba : ”La ora actuală, în județul Alba, există un număr de 43 de copii adoptabili.  Conform noii legii, nu mai există o graniță în județul Alba, se poate adopta din toată țara, nu contează județul, contează doar județul de domiciliu și direcția care te atestă, nu mai există granițele acestea. Ne bucurăm de la an la an, cu ajutorul mediei, numărul familiilor crește. Din 2010 pot să spun că în fiecare an există o creștere de peste 70 la sută. În 2017, avem un număr de 30 de familii care deja au doptat, în prima jumătate a anului, și mai sunt doritoare aproximativ 20 și ceva de familii. Vorbim de o jumătate de an.”

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii