Mihai Baco, decanul Baroului Alba, la Unirea FM : Ne trebuie stabilitate în legislației și educație juridică

Adăugat la Știri

Trăim o perioadă în care sunt atât de rapide schimbările legislative, uneori aberante, încât trebuie să vedem tot timpul care sunt modificările ce se aduc legislației, a declarat la Unirea FM decanul Baroului Alba, Mihai Baco.

”S-a ajuns să se spună că trebuie schimbate în totalitate actualele coduri, cel puțin cele procedură penală. Am clamat cu mare entuziasm că suntem, din punct de vedere al codurilor, printre cele mai moderne din Europa, dar modernismul apare în faptul că este adoptat nou, nu și cadrul, care nu este bun”, a declarat Mihai Baco.

Decanul baroului Alba : ”Dacă stăm să analizăm codurile din 69, au fost mult mai exacte și mai riguroase, mai stabile. Pe când acum, ați văzut și în 6 noiembrie Curtea Constituțională a declarat neconstituțional un nou articol din codul de procedură penală, chiar nu poți să ai predictibilitate deloc. Ne este greu și nouă, profesioniștilor în drept, să înțelegem  ce se întâmplă, darămite cetățeanului care are impact cu legea, pe care nu o înțelege, pentru că de multe ori nu o înțelegem nici noi.”

Citește și Mihai Baco, decanul Baroului Alba, la Unirea FM : Avocații, atrași de salariile din administrație. La stat, salariile sunt la nivel de judecător

Decanul Baroului Alba, Mihai Baco, a mai precizat că e nevoie de educație juridică : ”Educația juridică aproape că lipsește. Se încearcă pași de introducere a educației juridice în școli, chiar am discutat cu un ONG care susține acest gen de  activități.  Din păcate, la nivel național, nu s-a făcut nimic în acest sens, acum se încearcă , am văzut un acord între CSM, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul Justiției și Ministerul Învățământului de a se încerca o implementare în programa școlară a orelor de pregătire juridică.”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii