Microîntreprinderile vor putea opta mai uşor pentru impozitul pe profit

Adăugat la Știri

microinteprinderiMicroîntreprinderile cu capital social de peste 45.000 lei vor putea opta pentru plata impozitului pe profit, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă publicat de Ministerul Finanţelor, care reduce de la 25.000 de euro la 45.000 lei limita de capital pentru care se poate aplica opţiunea pentru plata impozitului pe profit.

Microînterprinderile – companiile care au un capital social de 25.000 euro şi care au optat pentru plata impozitului pe profit, îşi menţin statutul de plătitor de impozit pe profit chiar dacă nivelul capitalului se reduce până la noua limită de 45.000 lei.
De asemenea, Ministerul Finanţelor propune ca opţiunea pentru plata impozitului pe profit să poată fi aplicată şi de către microîntreprinderile existente care au sau îşi majorează capitalul social până la noua limită de 45.000 lei, similar persoanelor juridice române nou înfiinţate.
În prezent, pot opta pentru plata impozitului pe profit companiile nou-înfiinţate care, la data înregistrării în Registrul Comerţului, au subscris un capital social reprezentând cel puţin echivalentul în lei al sumei de 25.000 euro.

Citește și Firmele care introduc pe piaţă bunuri ambalate contribuie cu 0,70 lei/kg la Fondul de mediu : Proiect

Prin proiectul de act normativ publicat vineri, Ministerul Finanţelor propune un nou pachet de măsuri ce vizează modificări ale Codurilor fiscal şi de procedură fiscală şi ale altor acte normative. Cele mai importante măsuri se referă la un regim special de TVA pentru micii agricultori, extinderea, pe termen nelimitat, a scutirii de impozit pentru profitul reinvestit şi eliminarea Registrului Operatorilor Intracomunitari (ROI). Impactul estimat al acestor măsuri este de aproximativ 3,2 miliarde de lei.

Sursa:capital.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii