Prin Ordinul Ministerului Dezvoltării Degionale și Administrației Publice nr. 97/2017, sesiunea de primire a proiectelor din cadrul Programului Operațional Regional 2.1.A – Microîntreprinderi a fost prelungită până la data de 27 aprilie 2017, ora 12:00.

În cadrul acestui apel de proiecte sunt eligibile microîntreprinderile urbane care au un istoric de cel puțin un an fiscal integral. Ele pot opta pentru o finanțare cuprinsă între 25.0000 de euro și 200.000 de euro pentru dezvoltarea sau înființarea unei activități economice din lista celor eligibile.

Ajutorul financiar nerambursabil reprezintă doar 90% din valoarea eligibilă a proiectului, însă șansele sporesc dacă solicitantul își asumă voluntar o contribuție financiară mai mare, de până la 20%. Investițiile eligibile trebuie să fie realizate doar în zonele urbane, cu excepția regiunii București-Ilfov, dar și a zonei Delta-Dunării.

Citește și Din februarie, antreprenorii îşi vor putea înfiinţa SRL ori PFA gratuit

Cei care vor să obțină acest ajutor financiar trebuie să pregătească și să depună un proiect de finanțare, până la expirarea termenului de depunere (27 aprilie 2017, ora 12:00), și să obțină un punctaj cuprins între 50 și 60 de puncte. Proiectele depuse vor parcurge un proces de evaluare a conformității și eligibilității, iar cele păstrate în selecție vor fi punctate în urma unei verificări tehnico-economice. Proiectele respinse ca fiind neconforme sau neeligibile vor putea fi redepuse în termenul menționat mai sus, fiind considerate proiecte noi. Alocarea prezentului apel de proiecte este de 234,12 milioane euro, iar fiecare microîntreprindere poate solicita un sprijin nerambursabil de cel mult 200.000 de euro. În situația în care solicitanții vor întocmi cereri de finanțare pentru valoarea maximă, bugetul disponibil va fi suficient pentru finanțarea unui număr de 1.170 de proiecte.

Sursa:avocatnet.ro