MAV Sports Timișoara – regina minifotbalului românesc, la Campionatul Național de la Alba Iulia

Adăugat la Știri

S-a încheiat ediția cu numărul 12 a Campionatului Național de minifotbal. Aceasta a avut loc la Alba Iulia între 5 și 8 iulie sub sloganul „Unirea Minifotbalului Românesc”. Au participat cele mai bune 20 de echipe din țară iar marele trofeu a revenit echipei MAV Sports Timișoara.

Federația de Minifotbal din România a organizat, timp de 4 zile, la Alba Iulia, Campionatul Național de Minifotbal. Au participat 19 echipe calificate de la cele patru Campionate Regionale din țară, organizate în perioada 8-10 iunie, plus campioana locală, Beer Hunters Alba Iulia. Turneul final a fost organizat în colaborare cu Baza Sportivă Winner’s Țălnar, reprezentant: George Țălnar, sprijinit de tatăl său, Cornel Țălnar, dar și de internaționalul român de fotbal, Gheorghe „Gicu” Grozav. Jucătorul de 27 de ani a fost cel care a dat lovitura de începere a turneului, după festivitatea de deschidere, înaintea jocului dintre Raal Bistrița și Beer Hunters Alba Iulia.

Partidele au avut parte de o transmisie TV profesională, filmate cu 3 camere și au putut fi vizualizate LIVE pe pagina de Facebook a Federației de Minifotbal din România. Mai mult, la Baza Sportivă Winner’s Țălnar, a fost amplasată o tribună pentru spectatori dar și un ecran imens pe care rulau fazele din timpul jocurilor.

Cele mai bune opt echipe din cele 20 au făcut pasul spre faza sferturilor iar aici s-a produs prima surpriză. Tanzmannschaft București, principala favorită, a fost eliminată de MAV Sports Timișoara. Campionii din CMFB au condus cu scorul de 2-0 dar au fost egalați de echipa campioană de la Alborz Timiș, iar soarta jocului s-a decis la executarea loviturilor de la 7 metri. Bănățenii au avut nervii mai tari și s-au calificat în semifinale.

În careul de ași au acces echipe din: Timișoara, Sibiu, Bistrița și Târgu Jiu. MAV Sports a eliminat fără emoții echipa din Târgu Jiu, scor 4-0, în timp ce Extratereștrii Bistrița a egalat la ultima fază a meciului în duelul cu Borussia Hermannstadt Sibiu și s-a impus la executarea loviturilor de la 7 metri.

Bronzul competiției a revenit celor de la Sibiu, al căror noroc s-a întors în finala mică și au marcat în ultimul minut al duelului cu Dream Team Târgu Jiu.

Finala a adus față în față echipele MAV Sports Timișoara și Extratereștrii Bistrița. Bănățenii au avut în componență mai mulți jucători ai naționalei României, multiplă campioană europeană în perioada 2010-2015, precum Constândana sau Miroslav. Bistrițenii, în schimb, au mizat pe foști jucători de la Liga 1 la fotbal și cu meciuri chiar și la nivelul Ligii Campionilor, precum Sergiu Costin, Alin Chibulcutean sau Adrian Nalați. Bănățenii au deschis scorul, bistrițenii au egalat dar cei de la MAV au fost deciși să-și adjudece titlul național după mulți ani de așteptare. Bronzul Ligii Campionilor din ultimele două sezoane, MAV Sports, s-a impus în final cu scorul de 3-1 și băieții din Banat s-au bucurat enorm pentru performanța reușită.

Echipe participante: FC Hermannstadt Sibiu, Auto Driver Iași, Condor Fortuna Buzău, Sporting Deva, CS Luceafărul Florești Cluj, MAV Sports Timișoara, Dream Team Târgu Jiu, Young Boys Târgoviște, Festiv Bucium Roman Neamț, Autovip Șimleul Silvaniei, Extratereștrii Bistrița, Borussia Hermannstadt Sibiu, TIV All Stars Târgoviște, FC Premiere Arad, AC Luciano Arad, Dia Guard Divino Zalău, Tanzmannschaft București, Beer Hunters Alba Iulia, Raal Bistrița și Codavinci Reșița.

Rezultate sferturi de finală

FC Hermannstadt Sibiu – Dream Team Târgu Jiu 0-0 (3-4) după loviturile de la 7 metri

MAV Sports Timișoara – Tanzmannschaft București 2-2 (4-2) după loviturile de la 7 metri

Extratereștrii Bistrița – Auto Driver Iași 2-1

Dia Guard Divino Zalău – Borussia Hermannstadt Sibiu 0-2

Rezultate semifinale

Dream Team Târgu Jiu – MAV Sports Timișoara 0-4

Extratereștrii Bistrița – Borussia Hermannstadt Sibiu 1-1 (3-2) după loviturile de la 7 metri

Finala mică

Dream Team Târgu Jiu – Borussia Hermannstadt Sibiu 0-1

FINALA

MAV Sports Timișoara – Extratereștrii Bistrița 3-1

Partida a fost arbitrată de brigada care va reprezenta România la Campionatul European din Ucraina: Cezar Georgian Ionescu (Buzău) și Nicolae Florin Chiș-Ciure (Zalău)

Lot MAV Sports Timișoara:

Cosmin Amarinei, Gabriel Balint, Raul Briciu, Nicolae Constândana, Daniel Gabara, Raul Ionescu, Ion Mitelea, Andrei Nemițanu, Ștefan Nica, Miroslav Nicolin, Gheorghe Paiș, Robert Dragan Paulevici, Răzvan Plopeanu, Dan Pușcașu, Mircea Stupu, Cristian Utfineanț, Ovidiu Vîlceanu și Ionuț Vucea.

Antrenor: Duțu Iliescu                 Delegat: Cosmin Ienovan

Lot Extratereștrii Bistrița:

Călin Albuț, Tinuț Budecan, Alin Chibulcutean, Ionel Coșneac, Sergiu Costin, Mihai Covrig, Abiel Deac, Aureliu Gocan, Ionuț Hlinca, Doru Ilieș, Adrian Nalați, Aurelian Pasztor, Vlăduț Patcă, Ioan Runcan, Alexandru Rus, Sebastian Rus și Ovidiu Stoianof.

La festivitatea de premiere au fost prezenți: președintele Federației de Minifotbal din România, Ioan Onicaș, secretarul general FMR, Attila Takacs, internaționalul român Gheorghe „Gicu” Grozav, fostul antrenor de la Dinamo, Cornel Țălnar, organizatorul local, George Țălnar precum și Florentin Petre, fostul jucător al echipei Dinamo București. De asemenea, pe parcursul turneului, jucătorii pasibili de selecționare la Campionatul European din Ucraina, Kiev 12-18 august, au fost urmăriți la lucru de antrenorul principal al echipei naționale, Marius Mitu.

Premiere:

Locul 1 – MAV Sports Timișoara

Locul 2 – Extratereștrii Bistrița

Locul 3 – Borussia Hermannstadt Sibiu

Locul 4 – Dream Team Târgu Jiu

„Cel mai bun jucător” – Andrei Nemițanu (MAV Sports Timișoara)

„Cel mai bun portar” – Cosmin Amarinei (MAV Sports Timișoara)

Premiul Fair Play – FC Hermannstadt Sibiu

Cel mai talentat tânăr jucător (premiu oferit de Asociația Dinamoviști pentru Dinamo) – Florin Dumitru Stelea (Borussia Hermannstadt Sibiu)

Tudor Stan

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0756.638.321
email: tudorstan90@gmail.com

Facebook 

Comentarii