Forțele de securitate din România au fost atenționate să fie cu ochii în patru. Nu este vorba despre un nivel de alertă oficial ridicat, ci de o atenționare care a ajuns în structurile Ministerului de Interne, mai exact la patrulele poliției din jurul ambasadelor, consulatelor, aeroporturilor.
Sunt efective sporite ale Jandarmeriei Române, jandarmi care au întărit paza în special în jurul Aeroportului Henri Coandă. În interiorul aeroportului, de obicei, securitatea este asigurată de agenți SRI, dar în împrejurimi și în zona principalelor căi de acces cei care fac acest lucru sunt membrii brigăzii speciale a Jandarmeriei.

Toate zborurile TAROM spre și dinspre Bruxelles sunt în continuare anulate. În această dimineață, la ora 7.20, era programată o cursă care ar fi trebuit să decoleze spre capitala Belgiei. Compania a anunțat că operează zboruri din Amsterdam, Paris, Frankfurt, Munchen şi Londra.

Pe de altă parte Blue Air a reprogramat o cursă pentru această după-amiază, în timp ce compania Wizz Air anunţă că zborurile către Bruxelles-Charleroi se desfăşoară conform programului stabilit, dar recomandă pasagerilor să vină la aeroport cu cinci ore înaintea zborului programat.