Măsuri dure pentru şoferii prinşi băuţi la volan: Își vor putea pierde definitiv dreptul de a conduce

Adăugat la Știri

alcool la volanȚara noastră ar putea lua o decizie fără precedent în ceea ce priveşte şoferii care sunt prinşi băuţi la volan. Aceştia şi-ar putea pierde definitiv dreptul de a conduce vehicule, iar amenzile pot ajunge până la 15.000 de lei.

Această iniţiativă aparţine mai multor parlamentari, care s-au gândit să preia modelul american prin care conducătorii auto depistaţi cu alcool să rămână fără permis pentru o perioadă de până la cinci ani. Dacă aceştia sunt prinşi din nou, şoferii vor pierde definitiv dreptul de a conduce.  Amenzile prevăzute în noul proiect sunt extrem de usturătoare şi variază între 5.000 şi 15.000 de lei, pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

Citește și Șoferii care sunt prinşi băuţi sau drogaţi la volan vor plăti, pe lângă amendă, costurile asistenței medicale: Proiect

Actul normativ prevede amenzi şi sancţiuni în funcţie de gradul de alcoolemie depistat în sângele şoferului respectiv, dar şi de infracţiunile pe care le comit atunci când se află băuţi la volan.
În această toamnă, proiectul va ajunge la Camera Deputaţilor, care, din postura de cameră decizională, va da sau nu undă verde acestui act normativ.

Sursa:romaniatv.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii