”Masă caldă” pentru 50 de școli din țară, printre care și una din județul Alba: Președintele a promulgat legea

Adăugat la Știri

50 de şcoli din țară, printre care și una din județul Alba, au fost incluse într-un program pilot, ce prevede ca elevii să primească o masă caldă sau un pachet alimentar.

30 de mii de elevi din 50 de şcoli din țară, printre care și una din județul Alba, au fost incluse într-un program pilot, ce prevede ca elevii să primească o masă caldă sau un pachet alimentar. Școala Gimnazială „Ioan Maiorescu” din Bucerdea Grânoasă, din Alba,  este singura unitate de învățământ din judeţ cuprinsă în proiect.

Presedintele Klaus Iohannis a aprobat programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru prescolarii si elevii din 50 de unitati de invatamant preuniversitar de stat. Legea stipuleaza ca pana la sfarsitul anului scolar 2017-2018, in perioada desfasurarii activitatii didactice, prescolarilor si elevilor inmatriculati in cele 50 de unitati de invatamant preuniversitar de stat, denumite unitati-pilot, li se acorda, gratuit, un suport alimentar, constand intr-un pachet alimentar sau intr-o masa calda pe zi, in limita unei valori zilnice de 7 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoare adaugata. Autoritatile locale au posibilitatea sa suplimenteze finantarea din venituri proprii. in acelasi timp, autoritatile locale care nu sunt incluse in program pot stabili aplicarea acestuia in scoli sau gradinite, in conditiile asigurarii finantarii din venituri proprii.  Bugetul acordat a fost de peste 30 de milioane de lei (suma destinata intregului an scolar 2017-2018).  Prima etapa a Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru prescolari si elevi s-a aplicat in anul scolar 2016-2017 si a implicat tot 50 de unitati scolare, scrie portalinvatamant.ro.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii