Marșul Tăcerii, la Cugir, în 10 decembrie: Campanie de conștientizare a fenomenului violenței

Adăugat la Știri

În perioada 19 noiembrie – 10 decembrie 2018, în cadrul celor 16 zile de activism pentru combaterea violenţei împotriva femeii, SPAS Cugir desfăşoară sub sloganul „Fii un zid, nu face un zid!” ediţia a II-a.

O campanie de conştientizare a fenomenului violenţei care va cuprinde acţiuni de informare la nivelul liceelor şi şcolilor din Cugir şi Vinerea, în cadrul centrului de zi pentru persoane vârstnice, fiind susţinute de către profesionişti din cadrul SPAS şi alţi actori cheie implicaţi în problematica violenţei în familie. Zilele trecute s-a organiza la sediul Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale și un workshop la care au participat profesori din Cugir şi Vinerea, întâlnirea având drept scop evidenţierea importanţei cadrului didactic în prevenirea fenomenului violenţei în familie.
Mâine, 7 decembrie, la sediul Centrului Cultural Cugir va avea loc simpozionul „Aspecte legale şi practice în dezvoltarea parteneriatului public-public, public-privat în domeniul violenţei în familie”, la care sunt invitaţi colaboratori de la nivel local, judeţean, dar şi din judeţele Cluj şi Hunedoara.

În 10 decembrie, ora 14,30, la Centrul Cultural va avea loc acţiunea finală a campaniei, urmată de Marşul Tăcerii cu plecare de la Centrul Cultural Cugir până la Catedrala Adormirea Maicii Domnului.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii