Rămâi conectat

Sport

Mărșăluitoarea Ana Rodean, legitimată la CS Unirea Alba Iulia, locul 19 și record personal la Campionatele Europene de Atletism de la Berlin

Publicat

în

Mărșăluitoarea Ana Rodean, legitimată la Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, a obținut locul 19 și cel mai bun timp personal, la Campionatele Europene de Atletism de la Berlin, la proba de 20 de kilometri marș, cu toate că în ultimele luni nu s-a putut antrena în cele mai bune condiții din cauza unei accidentări.

Campionatele Europene de Atletism de la Berlin s-au desfășurat în perioada 7-12 august, iar Ana Rodean a concurat sâmbătă la proba de 20 de kilometri marș.

”A fost o cursă foarte bună, mă așteptam să merg bine, dar nu chiar cu timpul pe care l-am scos. Pregătirea, cel puțin în ultima lună, a decurs conform planificării, deci foarte bine. Perioada de primăvară a fost mai grea pentru că am fost accidentată, iar trei luni nu m-am putut antrena la capacitatea maximă. În ultima lună totul a decurs bine”, a spus Ana Rodean.

Proba a fost una atipică deoarece startul a fost întârziat cu aproape două ore din cauza unor scurgeri de gaze pe traseu, iar astfel sportivele au fost nevoite să se încălzească timp de trei ore.

”Ana a dovedit încă o dată că a ajuns la o maturitate sportivă deosebită și a făcut față cu brio acestei provocări, reușind să-și îmbunătățească recordul personal în mod destul de consistent, cu 28 de secunde, ceea ce pentru o sportivă de 34 de ani este un lucru extraordinar. De obicei la vârstă asta nu se mai progresează. Eu spun că în cazul ei mai este loc de progres având în vedere că a fost un an destul de dificil din punct de vedere al sănătății, s-a confruntat cu o accidentare la genunchi”, a spus antrenorul Anei Rodean, profesorul Gabriel Avram.

Mărșăluitoarea din Alba Iulia terminat proba după o oră, 33 de minute și 38 de secunde, după o cursă foarte bună inclusiv din punct de vedere tactic.

”Îi felicit pe Ana Rodean și pe Gabriel Avram pentru că sâmbătă au scris istorie pentru județul Alba, dar și pentru România, având în vedere că dintre cei 36 de sportivi români prezenți la Berlin, doar doi, între care și Ana, au reușit să-și îmbunătățească propriii timpi. Să nu uităm că timpul reușit de Ana (1:33:39) este cu mai bine de două minute sub baremul pentru calificarea la jocurilor olimpice, ceea ce nu este puțin lucru și atestă încă o dată certa valoare pe care o are”, a spus directorul Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

Secția de atletism a Clubului Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia a ajuns una de referință în România, având de la înființare și până în prezent, peste 40 de participări la competiții mondiale și europene, inclusiv jocuri olimpice, dar și peste 300 de medalii la campionatele naționale. Cele mai bune performanțe au fost obținute la proba de marș, iar cele mai performante sportive sunt Norica Câmpean, Ana Maria Groza și Ana Rodean.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, înființat 1974 și aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, are șapte secții: atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Sport

Confruntare cu liderul pentru CSU Alba Iulia în liga a treia de fotbal

Publicat

în

CSU Alba Iulia vs. Gloria Bistrița-Năsăud în liga a treia

În etapa a patra din play-off-ul seriei a noua a ligii a treia de fotbal CS Universitar din Alba Iulia va înfrunta liderul.

Partida dintre CSU Alba Iulia și Gloria Bistrița-Năsăud se va disputa sâmbătă, de la ora 17.00, la Baza Sportivă „Pielarul” din Sebeș.

Echipa universitară albaiuliană nu a acumulat niciun punct până acum în play-off și vine după o înfrângere în deplasare, 0-2 cu ACS Mediaș. În runda precedentă Gloria Bistrița-Năsăud a fost învinsă cu 3-1 în duelul extern cu Unirea Ungheni.

foto: facebook Csu Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Meci la Zlatna pentru CSM Unirea Alba Iulia în liga a treia de fotbal

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia, meci la Zlatna în liga a treia de fotbal

CSM Unirea Alba Iulia are meci pe teren propriu în etapa a patra din play-out-ul seriei a noua a ligii a treia de fotbal.

Partida cu Avântul Reghin se va disputa sâmbătă, de la ora 17.00, pe Stadionul „Minaur” din Zlatna.

Ambele combatante au obținut victorii în runda anterioară. CSM Unirea Alba Iulia, lider în play-out, s-a impus cu 2-1 la Cugir în fața echipei locale Metalurgistul. Avântul Reghin a câștigat cu 2-0 partida de acasă cu Industria Galda.

foto: Lucian Danciu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

A doua deplasare consecutivă pentru Industria Galda în liga a treia de fotbal

Publicat

în

Industria Galda, a doua deplasare consecutivă

Industria Galda este înaintea celei de-a doua deplasări consecutive în liga a treia de fotbal.

Industria urmează să joace în play-out la Cluj-Napoca în compania formației locale Viitorul Cluj. Meciul este programat vineri, de la ora 17.00.

În runda precedentă Industria Galda a fost învinsă cu 2-0 la Reghin de echipa locală. Și Viitorul Cluj vine după o înfrângere în deplasare, 0-3 cu ACS Târgu Mureș.

foto: facebook Academia de Fotbal Viiitorul Cluj


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba