Marius Sepi, prim-vicepreședintele Sanitas, la Unirea FM : Peste 1.000 de semnături au fost strânse în Alba pentru declanşarea grevei generale în sănătate

Adăugat la Știri

sanitasLa Alba Iulia a avut loc astăzi ședința Consiliului Județean al Sanitas Alba în care s-a făcut o evaluare locală la procedurilor de strângere de semnături.

Marius Sepi, prim-vicepreședintele Sanitas, a declarat la Unirea FM că, până acum, din toate spitalele din județ și din asistență socială au fost strânse peste 1.000 de semnături. La nivel național au fost strânse peste 45.000 de semnături pentru declanșarea grevei generale în sănătate.

Potrivit lui Marius Sepi, săptămâna viitoare, miercuri, 12 octombrie, va avea loc o grevă japoneză, pe 19 va fi o grevă de avertisment cu întreruperea activității timp două ore și în 31 octombrie va fi greva generală.

Citește și Ești asigurat ? Cum afli rapid dacă ai asigurare de sănătate

Marius Sepi : ”Din relația cu Guvernul, până acum, nu avem niciun răspuns pozitiv. Mai avem nevoie de minim 5.000 de semnături pentru a putea declanșa greva generală. Greva generală înseamnă că vom asigura acea treime împreună cu conducerile spitalelor, iar ceilalți colegi vor intra în grevă, ca ultima formă de protest, în așa fel încât să ne atingem obiectivele. Sper ca parlamentarii să facă acele corecții la cele două ordonanțe care au bulversat întreg sistemul de salarizare, ordonanțele 43 și 20.”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii