Marius Sepi, prim-vicepreședintele Sanitas, la Unirea FM: Autoritățile au venit să ne spună că înțeleg doleanțele noastre dar nu au soluții. Continuăm acțiunile de protest

Adăugat la Știri

sanitasAngajaţi din sistemul sanitar îşi strigă nemulţumirile în faţa Ministerului Muncii. Vor urma cel al Sănătății și Parlamentul. Sindicaliștii Federației Sanitas vor intra în grevă generală în toate spitalele pe 31 octombrie, dacă nu se va ajunge la o soluție cu autoritățile pe Legea salarizării unitare.

Sanitas și-a stabilit și un calendar de măsuri și proteste premergătoare grevei din 31 octombrie.  Marius Sepi, prim-vicepreședintele Sanitas, a declarat, într-o intervenție telefonică la Unirea FM, că există o nemulțumire maximă, datorată ordonanțelor 20 și 43 și că există diferențe salariale care sunt de până la 800 de lei, între angajați care au aceiași fișă a postului și același volum de muncă.

Marius Sepi : ”Este un val de nemulțumire maximă, la nivelul întregii țări. Apariția celor două ordonanțe, 20 și 43,  nu rezolvă inechitățile salariale. Ordonanța 20, de la bun început exclude, în totalitate, personalul tehnic administrativ din spitale, salariații funcționari publici din direcțiile de sănătate publică, cei di medicina școlara și creșe. În ordonanța 20, angajaților din asistența socială, care sunt cei mai prost plătiți la ora actuală și lucrează în cele mai dure condiții, nu au primit nimic ci doar niște mici corecții. Avem asistenți medicali cu studii post liceale și asistenți medicali cu studii superioare care au aceiași fișă a postului , același volum de muncă,  însă diferențele sunt de până la 800 de lei. Autoritățile au venit să ne spună că înțeleg doleanțele noastre dar nu au soluții.”

Reprezentanții Sanitas au pichetat în 20 septembrie sediul Ministerul Muncii. Urmează, pe  27 septembrie, pichetarea sediului Ministerului Finanțelor Publice, pe  4 octombrie cel al Ministerul Sănătății. Pe 11 octombrie vor picheta sediul Parlamentului României.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii