Rămâi conectat

Social-Economic

Mareata relaxare fiscala! Romanii din strainatate care nu realizeaza niciun venit in Romania vor plati Statului cate 800 de lei

Publicat

în

Persoanele cu rezidenta fiscala in Romania, cu domiciliul in tara, sunt obligate la plata acestei contributii calculata prin procentul de 5.5% x valoarea salariului minim pe economie, chiar daca se afla in strainatate.Contributia este de circa 67 de lei/luna, corespunzator sumei de 792 de lei pentru un salariu minim pe economie din 2016 de 1200 de lei„, a spus marti, 15 septembrie 2015, consultantul fiscal Adrian Benta. Vezi detaliile pe radiounirea.ro.

„Articolele 180-182 din noul Cod Fiscal impun plata unei contributii la asigurarile de sanatate de catre persoanele fizice ce nu realizeaza venituri si nici nu sunt scutite de plata contributiei de sanatate prin efectul legii. Este vorba de minorii sau doamnele insarcinate care nu au venituri. In acest sens, cetatenii romani care isi pastreaza rezidenta fiscala in tara sunt in sfera contributiei la aceasta asigurare de sanatate. In esenta, legea nu se adreseaza numai acestor categorii de persoane ci si altor persoane, cum ar fi cele neasigurate, dar care incaseaza venituri la negru, agricultorilor care nu indeplinesc conditia de a fi impozitati perin transe de venit sau persoanelor casnice ce nu sunt coasigurate”, mai spune consultantul fiscal.

Potrivit lui Benta, din perspectiva constitutionalitatii acestei masuri, consider ca prevederile acestor articole sunt foarte discutabile. Notiunea de „justa impunere” poate fi tradusa in cel putin doua moduri contradictorii. Primul mod, cel mai usor, porneste de la faptul ca nu poti sa ceri o taxa de la persoana ce nu au venituri. Aici vorbim de oameni seriosi, cinstiti, nu de evazionisti.

A doua interpretare a justetei impunerii consta in faptul ca nu reprezinta o scutire ci tocmai permisiunea de a se plati niste taxe. In principiu, daca soliciti niste servicii publice, trebuie sa participi la finantarea acestora. Insa eu sunt adeptul primei interpretari: nu poti solicita taxe de la oameni care nu au venituri, iar forma din 2015 cu interpretarea platii optionale a obligatiei mi se pare cea mai corecta.

Reamintim faptul ca prin Ordinul 84/2012, cetatenii romani ce se afla in strainatate o perioada estimata la mai mult de 183 de zile au obligatia sa depuna la ANAF declaratii privind rezidenta fiscala.

Foarte important, atrage atentia Adrian Benta, este faptul ca NU se datoreaza aceasta contributie daca esti co-asigurat, adica esti fie sotul/ sotia sau fiul unei persoane asigurate.

sursa: hotnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Publicitate

Social-Economic

Campanie de ecologizare si responsabilizare față de mediul înconjurător la Cugir

Publicat

în

Cugir: Campanie de ecologizare si responsabilizare față de mediul înconjurător

Sâmbătă 20 aprilie a avut loc prima parte a campaniei de curățenie la Cugir.
Zeci de voluntari și reprezentanți ai administrației locale au ecologizat zona centurii Vinerea și intrarea în Cugir. Participanții s-au organizat în două tabere șu au pornit din sensuri opuse să adune mizeriile aruncate de-o parte și de alta a drumului. La acțiune au participat și primarul Adrian Teban, viceprimarul Calin Furdui, administratorul public Marius Jibotean și managerul Spitalului Orășenesc Cugir, Florin Arion.
În urma acțiunii de ecologizare au fost strânși aproximativ 100 de saci de gunoi, care au fost colectați și depozitați de către Serviciul Public de Gospodărire Locală.
Curățenia de primăvară este organizată în fiecare an de către administrația locală sub forma unei campanii de interes public care implică efortul colectiv al localității.
Practic, acțiunea conține o componentă educațională ce vizează schimbarea comportamentului oamenilor față de mediul înconjurător. Administrația nu intenționează să se sustragă de la obligațiile ce îi revin, ci dimpotrivă, dorește să contribuie la creșterea responsabilității prin educarea cetățenilor pentru a proteja mediul înconjurător, se precizează într-un comunicat de presă.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

23 aprilie: Ziua Feroviarului

Publicat

în

Zi dedicată feroviarilor

În 23 aprilie 1880, Principele României Carol I şi I.C. Brătianu, ministru secretar de stat pentru lucrări publice de la acea vreme, au semnat un Decret prin care a luat naştere prima administraţie feroviară de stat din România, sub emblema „CFR”.

Din 1999, această zi de 23 aprilie a fost declarată oficial „Ziua Feroviarului” şi reprezintă un moment important în istorie şi o recunoaştere a meritelor celor care de-a lungul timpului au contribuit la dezvoltarea României Mari.

Drumul de fier al țării unește oameni, unește locuri și reprezintă în continuare un domeniu strategic, de interes național.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic

Publicat

în

La grădinițele din Câlnic, spații noi de joacă

Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea.

Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești, a relatat edilul.

Căsuțe colorate, tobogane și leagăne, toate au fost special amenajate pentru ca copilașii de la grădinițele din Câlnic să se bucure din plin și să profite de zilele frumoase de vară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba