Rămâi conectat

Social-Economic

”Manifestul pentru Dreptul la Educație”, lansat de Salvați Copiii

Publicat

în

„Manifestul pentru Dreptul la Educație”, prin care sunt propuse zece priorități pentru schimbarea sistemului educațional, a fost lansat vineri de Organizația Salvați Copiii. Află mai multe de pe radiounirea.ro

„Salvați Copiii lansează astăzi un manifest pentru dreptul la educație și invităm pe toți cei care cred că educația trebuie să fie o prioritate pentru Parlamentul României, pentru Guvern, să-l semneze. (…) De ce cerem asta? Pentru că noi considerăm că este un moment critic acum, e o acutizare a problemelor din sistemul educațional. Acest lucru este agravat de sărăcia în care se află mulți copii, aproape 48% dintre copii trăiesc la risc de sărăcie și în sărăcie în România, și lucrurile acestea fac ca prezentul și viitorul să nu sune foarte bine”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România

Potrivit acesteia, România are un procent de alocare pentru învățământ foarte scăzut, precizând că își dorește ca mesajul „să ajungă la cât mai mulți oameni care să sprijine acest demers”, pentru a le readuce aminte autorităților obligațiile pe care le au.

Citește și Familiile defavorizate vor primi 50 de lei pe luna pentru a-si duce copiii zilnic la gradinita

„Trebuie să ne mobilizăm, este nevoie de un feedback pe care noi toți, societatea, trebuie să-l dea autorităților pentru că, dacă nu se investește acum, copiii nu vor avea șansa unui job mai bun, a unui salariu bun și a unei independențe financiare”, a mai spus aceasta.

Prezentatorul Andi Moisescu, ambasador al cauzelor Salvați Copiii, a afirmat că acest manifest se dorește a fi un apel către autorități pentru ca „educația să devină cu adevărat o prioritate în România”. „Îmi doresc să trăiesc într-o țară în care copiii au dreptul la educație și în care viitorul este asigurat, pentru că, dacă ei nu au acces la educație, cu siguranță viitorul nu va fi creat și nu va avea parte de copii cu foarte multă educație”, a spus și Andreea Raicu.

Cele zece priorități ale ”Manifestului pentru Dreptul la Educație” sunt: utilizarea a minimum 6% din PIB pentru educație și transparență în folosirea banilor publici; asigurarea accesului universal la educație preșcolară, primară și secundară pentru toți copiii; îmbunătățirea calității educației; curriculum modern, actualizat științific și bazat pe cercetări și bune practici privind educația copiilor; incluziunea școlară a copiilor cu dizabilități; adoptarea și implementarea Strategiei naționale și a planului de acțiune privind educația timpurie; introducerea educației interculturale și a educației pentru toleranță și eliminarea discriminării și, totodată, introducerea unor sisteme de prevenire și eliminare a violenței în școli; participarea copiilor în procesul decizional al școlilor; asigurarea serviciilor de consiliere prin creșterea numărului de consilieri școlari, astfel încât unui consilier să-i revină maxim 300 de lei; consolidarea cooperării între sectorul public și organizațiile neguvernamentale. Manifestul poate fi găsit pe site-ul petitieonline.com. În perioada următoare, voluntarii Salvați Copiii vor merge în vizită la diferite companii pentru a facilita accesul angajaților la semnarea petiției și susținerea manifestului.

Acest demers este susținut și de toți designerii implicați în crearea brazilor de Crăciun care vor fi licitați în cadrul Festivalului Brazilor de Crăciun. Documentul, însoțit de semnături, va fi trimis Ministerului Educației, dar și celor două comisii parlamentare pentru educație din Parlament, a mai spus Gabriela Alexandrescu.

sursa agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Social-Economic

ADI Salubris Alba, acțiuni educative în școli

Publicat

în

Acțiuni educative în școli, desfășurate de ADI Salubris Alba

În cadrul programului „Săptămâna verde”, echipa tehnică a ADI Salubris Alba a desfășurat o serie de acțiuni educative în școli din județul Alba, cu scopul de a promova importanța respectării regulilor de colectare a deșeurilor pentru păstrarea unui mediu curat și sănătos.
Acțiunea desfășurată la Școala Generală „Avram Iancu” din Zlatna alături de colegii noștri de la APM Alba a constat în discuții și activități interactive prin care copiii au învățat cum să colecteze corect deșeurile și cum pot contribui la protejarea mediului înconjurător.
Campania noastră de informare și conștientizare a continuat cu aceleași obiective și la Școala Gimnazială Ciugud.
„Această inițiativă reprezintă un pas important în efortul nostru continuu de a construi o comunitate mai informată și mai responsabilă. Învățarea și aplicarea corectă a selecției deșeurilor nu sunt doar gesturi ecologice, ci și o responsabilitate socială. Fiecare sticlă de plastic, fiecare hârtie sau carton, și fiecare obiect metalic pe care îl reciclăm contribuie la un viitor mai curat și mai sigur pentru noi toți”, au transmis reprezentanții ADI Salubris Alba.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

Campanie de ecologizare si responsabilizare față de mediul înconjurător la Cugir

Publicat

în

Cugir: Campanie de ecologizare si responsabilizare față de mediul înconjurător

Sâmbătă 20 aprilie a avut loc prima parte a campaniei de curățenie la Cugir.
Zeci de voluntari și reprezentanți ai administrației locale au ecologizat zona centurii Vinerea și intrarea în Cugir. Participanții s-au organizat în două tabere șu au pornit din sensuri opuse să adune mizeriile aruncate de-o parte și de alta a drumului. La acțiune au participat și primarul Adrian Teban, viceprimarul Calin Furdui, administratorul public Marius Jibotean și managerul Spitalului Orășenesc Cugir, Florin Arion.
În urma acțiunii de ecologizare au fost strânși aproximativ 100 de saci de gunoi, care au fost colectați și depozitați de către Serviciul Public de Gospodărire Locală.
Curățenia de primăvară este organizată în fiecare an de către administrația locală sub forma unei campanii de interes public care implică efortul colectiv al localității.
Practic, acțiunea conține o componentă educațională ce vizează schimbarea comportamentului oamenilor față de mediul înconjurător. Administrația nu intenționează să se sustragă de la obligațiile ce îi revin, ci dimpotrivă, dorește să contribuie la creșterea responsabilității prin educarea cetățenilor pentru a proteja mediul înconjurător, se precizează într-un comunicat de presă.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

23 aprilie: Ziua Feroviarului

Publicat

în

Zi dedicată feroviarilor

În 23 aprilie 1880, Principele României Carol I şi I.C. Brătianu, ministru secretar de stat pentru lucrări publice de la acea vreme, au semnat un Decret prin care a luat naştere prima administraţie feroviară de stat din România, sub emblema „CFR”.

Din 1999, această zi de 23 aprilie a fost declarată oficial „Ziua Feroviarului” şi reprezintă un moment important în istorie şi o recunoaştere a meritelor celor care de-a lungul timpului au contribuit la dezvoltarea României Mari.

Drumul de fier al țării unește oameni, unește locuri și reprezintă în continuare un domeniu strategic, de interes național.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba