Mamut Bike Race, la Alba Iulia, pe 10 septembrie

Adăugat la Știri

mbr2016-banner-mediaDouă săptămâni până la startul Mamut Bike Race, concurs de mountain-bike cross-country, destinat în principal sportivilor amatori, începători sau avansați, suficient de bine pregătiți în abordarea traseelor montane.

Concursul din acest an, organizat de Bicheru Cycling în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia, se va desfășura pe 2 trasee:

-traseu SCURT (accesibil sportivilor începători), cu o lungime de aproximativ 30km și o diferență de nivel pozitivă de max.1000m, considerat de dificultate medie.

-traseu LUNG (accesibil sportivilor avansați), cu o lungime de aproximativ 50km și o diferență de nivel pozitivă de max.1800m, considerat de dificultate sporită.

“ La ediția din acest an am considerat necesară introducerea unui traseu mai lung, de dificultate mai ridicată, pentru sportivii amatori mai bine pregătiți, precum și pentru sportivii legitimați la cluburi sportive. Cele 2 trasee sunt adaptate cerințelor sportivilor amatori și profesioniști, fiecare dintre participanți putând alege în funcție de condiția fizică și nivelul propriu de pregătire.” transmit reprezentanții Asociației Bicheru Cycling.

Evenimentul, programat pentru data de 10 septembrie 2016, este o competiție outdoor desfășurată în mare parte prin pădurea din apropierea municipiului Alba Iulia. Traseele vor include zone de asfalt (noua pistă de biciclete), pământ, pietriș, bolovăniș și iarbă (drumuri forestiere și poteci turistice). Parcurgând traseul vei ajunge în zone de belvedere asupra orașului, cât și pe vârful Mamut (altitudine 765m), cu o excelentă panoramă înspre Pietrele Ampoiței și Piatra Craivii. Traseul lung este mai provocator, trece prin cătune izolate, ajungând pe Dealul Stânii (altitudine 920m). În zilele senine de toamnă se deschid privirii perspective de neuitat înspre Valea Mureșului și Carpații Meridionali. Desfășurarea evenimentului are loc cu plecare de la baza de agrement din zona Mamut, construită pentru a oferi albaiulienilor şi turiştilor un spaţiu amenajat pentru picnic şi recreere.

Concurenții de la traseul scurt se pot înscrie în următoarele categorii: Masculin (14-18ani, 19-29ani, 30-39ani, 40+), Feminin (14-29ani, 30+) și Family Open (copil 9-13ani, însoțit de un părinte). La traseul lung există următoarele categorii: Masculin (19-34ani, 35+) și Feminin 19+. Se fac clasamente pentru categoriile specificate, precum și un clasament general. Se premiază primii 3 (trei) clasați la fiecare categorie. Se acordă premii în bani, diplome și medalii, precum și eventuale produse oferite de către sponsori și parteneri.

“ Programul de desfășurare a fost afișat pe site-ul dedicat evenimentului. Încurajăm înscrierile online și sperăm să putem evita astfel aglomerația la punctele de înscriere care vor fi amenajate în ziua concursului. Invităm toți participanții la tura organizată duminică, ciclismul însemnând socializare și fair-play, nu doar competiție, transmit reprezentanții Asociației Bicheru Cycling
Detalii suplimentare se pot obține pe site-ul competiției http://mamut.bicheru-cycling.ro, respectiv pe pagina de facebook dedicată evenimentului https://www.facebook.com/mamutbikerace

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii