Rămâi conectat

Știri

Majorarea salariului minim, povară pentru patroni

Publicat

în

Creşterea salariului minim cu 350 de lei în următorii doi ani va avea ca efect închiderea multor firme mici, avertizează patronii. Află de pe radiounirea.ro cum comentează aceștia.

Ei spun că, dacă nu este însotiţă şi de o scădere a taxelor, această majorare va arunca toată greutatea pe umerii firmelor. Chiar şi pentru un angajat cu salariu minim, un patron va plăti de la 1 ianuarie 2017 cu 245 de lei mai mult.
La firma lui Florin Pîrvu sunt angajaţi 20 de muncitori necalificaţi plătiţi, fiecare, cu 1.050 de lei lunar. Adică salariul minim pe economie. Patronul şi-a făcut calculele şi spune că majorarea salariului minim la 1.400 de lei îl va costa 12.000 de lei lunar – diferenţele de lefuri, taxele şi impozitele. „Nu am cum să cresc afacerea de 120 de milioane, să împac şi capra şi varza. Eu voi fi silit, şi ca mine vor fi zeci de mii de firme, să dăm bani la negru. Să îi dai salariatului part time cinci milioane şi restul până la 14 milioane să îi dau bani în mână”, spune Florin Pîrvu.

Taxele şi impozitele vor creşte proporţional cu salariul minim. Cheltuiala totală a angajatorului va fi mai mare cu 425 de lei pentru fiecare salariat, faţă de nivelul actual. Premierul spune că este o creştere pe care economia o poate asimila, pentru a încuraja consumul şi bunăstarea populaţiei. „Cred că e sustenabil și pentru bugetari și pentru sectorul privat”, a declarat Victor Ponta.

Citește și Salariile și sporurile personalului medical cresc de la 1 octombrie. Cine va beneficia efectiv de majorare?

Economiştii spun că, pentru a avea efect pozitiv în economie, majorarea venitului minim ar fi trebuit să fie însoţită de reducerile de taxe prevăzute în Codul Fiscal, dar amânate pentru 2017.
Florin Jianu, fost ministru pentru IMM şi Turism: „Adică scădem impozitul pe dividende, renunţăm la supraacciză şi la impozitarea clădirilor speciale, acea taxă pe stâlp, aşa încât un întreprinzător devine mai performant şi îşi permite să crească salariile.” Patronii spun că multe firme îşi vor închide activitatea sau vor da afară o parte din angajaţi, pentru că nu-şi vor permite costurile majorării salariului minim.„Se va întoarce împotriva statului pentru că se vor colecta din ce în ce mai puţine taxe din impozitarea forţei de muncă. Adică locurile de muncă în loc să se dezvolte, să se creeze, cele existente se vor diminua”, mai spune Florin Pîrvu.

În acest moment, salariul minim pe economie este de 1.050 de lei lunar, echivalentul a 217 euro, ceea ce plasează România pe penultimul loc în uniunea Europeană. Peste un milion de români – 20% dintre angajaţi – sunt plătiţi cu venitul minim. Sunt de 12 ori mai mulţi faţă de acum patru ani, când mai puţin de 90.000 de salariaţi primeau salariul minim pe economie.
Sursa:digi 24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Alba Iulia, pregătită de Paștele ortodox și greco-catolic

Publicat

în

Pregătiri pentru Paștele ortodox și greco-catolic la Alba Iulia

Alba Iulia s-a pregătit de sărbătoarea Paștelui ortodox și greco-catolic, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, autoritățile au dorit ca zonele principale din Alba Iulia să fie decorate, așa cum se cuvine, cu ocazia sărbătorilor de Paște. Ansamblurile decorative și figurinele sunt amplasate în Cetate în zona Celor Trei Fortificații și pe Bulevardul Transilvaniei, iar în Centru sunt amplasate în zona centrului comercial Mercur și în proximitatea Casei de Cultură a Studenților.

„Am pregătit această surpriză de sărbătoare pentru cei mici dar și pentru cei mari, care nu au uitat să mai fie, uneori, copii. Vă invit, așadar, dragi albaiulieni și turiști să vă bucurați de sărbători într-o atmosferă festivă, alături de cei dragi, și înconjurați de frumos, în Alba Iulia”, a precizat primarul Gabriel Pleșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba