Mai mulți bani pentru locuințele mai vechi de 5 ani : Modificări la Programul Prima Casă

Adăugat la Știri

prima-casa-15-ian-2015Programul Prima Casă va fi modificat astfel încât procentul de garantare de către stat va redus la 40% pentru locuințele mai vechi de 5 ani sau care nu au fost consolidate în ultimii 5 ani.

Programul Prima Casă va fi modificat astfel încât procentul de garantare de către stat va redus de la 50% la 40% pentru creditele contractate pentru imobile cu destinaţia de locuinţă mai vechi de 5 ani sau care nu au fost consolidate în ultimii 5 ani.

În primii doi ani plafonul anual de garantare pus la dispoziţia băncilor va fi de 2 miliarde lei, iar pentru următorii trei ani va scădea la 1,5 miliarde lei.

Modificările programului au fost propuse de Ministerul Finanţelor Publice printr-o notă discutată în şedinţa de miercuri a Guvernului, potrivit Profit.ro. Potrivit strategiei Programului Prima Casă 2017-2021, propusă de Finanţe, procentul de garantare a creditului de către stat va fi corelat cu vechimea şi rezistenţa imobilului, diferenţiindu-se în funcţie de vechimea imobilului achiziţionat şi de calitatea acestuia, urmare consolidării măsurată prin rezistenţa la seisme (rezistenţa clădirii urmare consolidării).

Citește și Plafonul suplimentar pentru Prima Casă va fi distribuit de astăzi băncilor

Astfel, pentru creditele contractate pentru imobile cu destinaţia de locuinţă mai noi de 5 ani sau consolidate în ultimii 5 ani faţă de data acordării creditului, procentul de garantare de către stat se păstrează la nivelul de 50% în timp ce pentru celelalte credite procentul de garantare de către stat va fi la nivelul de 40%, potrivit profit.ro.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii