Mai mult de o treime din bugetul CASA VERDE, consumat în prima zi de depunere: În Alba, 140 de dosare depuse

Adăugat la Știri

?????????????????????????????????????????Mai mult de o treime din bugetul alocat Programului Casa Verde, reprezentând circa 22 de milioane de lei, a fost consumată în prima zi a perioadei de depunere a dosarelor, anunţă Ministerul Mediului. Solicitanţii mai au la dispoziţie 37,4 milioane de lei, sumă care va fi disponibilă până la epuizare, sau până la finalul perioadei de depunere a dosarelor de finanţare – 24 octombrie.

În prima zi a perioadei de depunere a dosarelor de finanţare pentru persoane fizice în Programul Casa Verde Clasic 2016 au fost depuse, la nivel naţional, 3.748 de dosare, în valoare de aproximativ 22,6 milioane lei, ceea ce reprezintă 37,65 la sută din totalul bugetului de 60 de milioane de lei pentru persoanele fizice, potrivit Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

La sfârşitul zilei de 10 octombrie 2016, cele mai multe dosare au fost depuse, conform datelor MMAP, în judeţele Prahova (201 dosare), Neamţ (169 dosare) şi Vaslui (144 dosare). Cele mai puţine dosare s-au depus în judeţul Brăila – 36 dosare.

În județul Alba, în primele două zile ale săptămânii, au fost depuse 140 dosare. Dosarele se depun până când se termină fondurile, care au fost suplimentate.

Citește și Producătorii de polistiren vor să fie incluși în programul „Casa Verde”

Ministerul mai arată că, din punct de vedere procentual, există judeţe precum Mehedinţi sau Sălaj, unde în prima zi de depunere a dosarelor bugetul a fost epuizat.

Sunt însă şi judeţe unde numărul dosarelor depuse indică un procent redus din bugetul alocat: Maramureş (16,04 la sută), respectiv Constanţa (12,75 la sută). La nivelul Capitalei, a fost consumată o cotă de 12,85 la sută din bugetul Casa Verde Clasic 2016.

În funcţie de evoluţia procesului de depunere a dosarelor de finanţare în următoarele zile, Administraţia Fondului pentru Mediu va analiza posibilitatea redistribuirii sumelor între judeţe, precizează MMAP.

Sursa: romaniatv.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii