Mai mult de 80 la sută din medici beneficiază de sponsorizări. Medicii şi-au declarat câştigurile obţinute de pe urma acestora

Adăugat la Știri

mediciAstăzi, 1 iulie 2015, a fost ultima zi în care medicii au mai putut depune formularele cu veniturile obţinute din sponsorizări. Vezi toate detaliile pe radiounirea.ro.

Este pentru prima dată când angajaţii din domeniul sănătăţii, indiferent dacă lucrează în spitalele de stat sau în cele private, trebuie să raporteze sumele nete, obţinute începând cu 11 februarie 2014.

Măsura vine în urma unui ordin de ministru dat în luna februarie a acestui an şi are ca scop transparenţa campaniilor de publicitate ale firmelor de medicamente. Medicii au completat formulare în care au trecut toate sumele pe care le-au primit din sponsorizări. Mai exact din contracte încheiate cu producătorii de medicamente, reprezentanţii acestora în România sau cu distribuitorii de produse farmaceutice. 

Datele arată că mai bine de 80 la sută din medici beneficiază de aceste sponsorizări, mai ales că pentru a putea obţine certificatul de liberă practică, certificat care le permite să se angajeze în spitale, au nevoie în fiecare an de 40 de credite.

Citește și Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia caută din nou medici specialiști

„Ei trebuie să-şi realizeze cele 40 de credite de educaţie medicală continuă la Colegiul Medicilor aceste credite se pot realiza în principal prin participarea la conferinţe şi congrese”, a declarat Călin Lazăr, director medical la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru Copii.

Conform Ordinului ministrului Sănătăţii formularul trebuie depus în original la Agenţia Naţională a Medicamentelor întrucât vizează atât producătorii, cât şi medicii. Cei care nu au depus declaraţiile riscă o amendă între 5.000 şi 10.000 de lei.

sursa: digi24.ro

Teo Negură

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0728.479.221
negurat@yahoo.com

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.