Magistrații și personalul auxiliar de la Judecătoria Alba Iulia continuă protestul: Vor fi soluționate numai cauzele urgente

Adăugat la Știri

saladejudecataMagistrații din cadrul Judecătoriei Alba Iulia au anunțat că vor continua protestul și că în perioada următoare, până la o dispoziție contrară, vor soluționa doar cauzele de tip urgent.

De asemenea, personalul auxiliar şi personalul conex din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a anunțat că va desfăşura o formă de protest public constând în purtarea la braț a unei banderole albe. Protestul personalului din instanțele de judecată a debutat în 20 septembrie, în contextul nemulțumirilor magistraților care doresc, între altele, creșterea veniturilor cu 18%.

Citește și Examenul de capacitate al judecătorilor și procurorilor stagiari 2016, la începutul lunii octombrie

De altfel, personalul din sistemul judiciar își dorește să fie inclus în ordonanța prin care Guvernul a acordat majorări de venituri medicilor și profesorilor. În acest sens, aproape toate de instanțele  din țară au adoptat în adunări generale „Memorandumul privind justiția”, o primă măsură de protest, anunțată de Uniunea Națională a Judecătorilor din România.

Silvia Surugiu

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii