Magazinele care acceptă plata cu cardul nu mai sunt obligate să elibereze avansuri

Adăugat la Știri

pos-plata-cardMagazinele nu mai sunt obligate să elibereze avansuri în numerar, însă au această posibilitate, potrivit unui proiect adoptat de senatori marţi, după ce preşedintele Klaus Iohannis a trimis legea la reexaminare.

„Persoanele juridice oferă serviciul de avans în numerar la terminalele de plată în baza contractelor încheiate cu instituţiile acceptante şi pot acorda avansuri în numerar”, prevede proiectul, adoptat cu 66 de voturi „pentru”, 4 „împotrivă” şi 22 de abţineri.

Forma iniţială a legii prevedea obligativitatea pentru magazinelor cu cifră de afaceri de 10.000 de euro care acceptă plata cu carduri de debit sau credit şi să elibereze avansuri în numerar de maximum 200 de lei, tranzacţia fiind asimiliată retragerii de bani din bancomat.

De asemenea, furnizorii de servicii de utilitate publică şi instituţiile publice au obligaţia de a avea POS-uri, potrivit proiectului de lege.

Citește și Persoanele fizice din Alba pot plăti impozitele cu cardul, de la 1 septembrie

Operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publică, precum şi instituţiile publice, inclusiv cele care încasează impozite, taxe, amenzi, dobânzi, penalităţi de întârziere, penalităţi şi alte obligaţii de plată sunt obligaţi să accepte încasări şi prin intermediul cardurilor de debit şi al cardurilor de credit’, se arată în proiect.

Senatul este prima cameră sesizată, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Sursa:economica.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii