Rămâi conectat

Știri

Lucruri care par ciudate în zilele noastre, dar care erau comune pentru părinții noștri!

Publicat

în

Din toate timpurile rolul de parinte presupunea o mare responsabilitate si multa munca. Insa abordarea educatiei copilului se modifica de la o zi la alta. Asa s-a intamplat ca multi dintre noi au fost nevoiti sa traiasca in conditii diferite de guvernare si aceasta a determinat o multime de schimbari in obiceiurile parintilor nostri.

Astazi am hotarat sa ne amintim de ceea ce era obisnuit pentru ei in anii ’80, iar pentru generatia actuala ar parea cel putin ciudat.

Scutecele – Pe atunci nu existau scutece absorbante. De aceea, se foloseau cele textile, care trebuiau spalate cu regularitate.

Nu existau telefoane mobile – In prezent parintii ii daruiesc copilului un telefon mobil inca de la o varsta frageda si il pot suna intotdeauna. Pe atunci noi eram chemati acasa chiar de la balcon.

Locurile de joaca – In ciuda simplitatii, putinelor jucarii si nivelului scazut de siguranta, parintilor nostri nu le era frica sa ne lase sa mergem la locurile de joaca, chiar daca recent vreun baietel vecin si-a fracturat acolo o mana.

Mesteritele – Nu voi face referire la meritele mamelor din prezent, insa pe atunci practic orice mama putea de sine statator sa-i coase copilului ei un costum de sarbatoare sau sa-si transforme vreo rochie veche intr-una noua pentru fiica sa.

Copilul pe post de telecomanda – Parintii din prezent nu sunt nevoiti sa-si foloseasca copiii in calitate de telecomanda. Iar noi in copilarie frecvent fugeam pana la ecran ca sa schimbam posturile de televiziune.

Alergatul fara incaltaminte – In acea perioada copiilor le era permis mult mai frecvent sa alerge descult decat in prezent…

Atelierele de fotografie – Fiecare familie mergea cu regularitate la atelierul de fotografie si facea acolo o poza de grup ca amintire. Frecvent aceste fotografii nu se prea deosebeau una de alta…

Punctele de contact – In prezent putem aprinde calculatorul ca sa vorbim cu rudele noastre pe Skype. Pe atunci toata familia mergea la oficiul de telefonie, unde comanda o convorbire cu un oarecare oras indepartat, iar apoi transmiteau receptorul de la unul la altul, pentru ca fiecare membru sa poata auzi glasul familial de la capatul celalalt al liniei.

Pungile – Acum acest lucru ar parea exagerat, dar pe atunci adultii spalau pungile din plastic. Ce puteau face?.. Acestea erau relativ scumpe si neaccesibile…

Iar in timpurile si mai indepartate uneau manusile cu un elastic, puneau copiilor cheile la gat si faceau multe alte lucruri amuzante, care in prezent par stranii, iar pe atunci faceau parte din rutina normala…

sursa: radio.bzi.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului în comuna Pianu

Publicat

în

Pianu: Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului

Autorizația de construcție pentru înființarea unui sistem de distribuție rețele de gaze naturale în localitățile Pianu de Jos, Pianu de Sus și Strungari a fost eliberată.

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Pianu, Marin Petruse.

Proiectul „Înființare sistem inteligent de distribuție de gaze naturale în comuna Pianu, județul Alba” și-a găsit recent concesionar, iar pienarii – numărați în prima etapă cu 1.039 de branșamente – sunt acum mult mai aproape de visul lor de decenii: acela de a beneficia și ei, ca aproape toată lumea, de gazul metan.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Edilul Pianului apreciază că introducerea gazului în comună este cea mai importantă realizare din toată cariera sa de primar, de 24 de ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Start pentru realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni

Publicat

în

Realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni: Start al lucrărilor

Au început lucrările la noul pod care va fi amplasat în amonte de Podul Ferdinand din Câmpeni.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca.

Proiectul prin intermediul căruia se edifică noul pod este denumit ,,Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni”. Termenul de execuție este de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Potrivit edilului din Câmpeni, constructorul a estimat că ar putea finaliza lucrarea în jumătate din perioada de execuție.

Realizarea podului nou de la Câmpeni este o investiție de peste 8 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureș, reabilitată și modernizată

Publicat

în

Reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” Ocna Mureș

Miercuri 17 aprilie a avut loc prezentarea publică a rezultatelor proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii educaționale a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” clasele 0–VIII din orașul Ocna Mureș, Alba”. 
La eveniment – pe lângă o mare parte a celor peste peste 460 elevi și 30 cadre didactice de la această unitate de învățământ – au fost prezenți președintele Consiliului Județean Alba Alba și al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru, Ion Dumitrel, primarul din Ocna Mureș – Silviu Vințeler, directorul general ADR Centru – Simion Crețu, deputatul Alin Ignat și reprezentanți ai companiilor implicate în proiect, dar și edili locali.
Profesoarele Istina Badu – director și Dorina Baciu – director adjunct, alături de toate cadrele didactice prezente au fost mai mult decât mândre să-și prezinte elevii (îmbrăcați cu frumoase cămăși albe și cu o cravată distinctivă), dar și realizările lor deosebite: nenumărate premii la concursurile și olimpiadele școlare județene și naționale.
Reabilitarea și modernizarea Școlii „Lucian Blaga” din Ocna Mureș a inclus două corpuri de clădire, în suprafață totală construită la sol de 1.311 metri pătrați, dotarea intregii scoli cu mobilier și echipamente didactice, instalarea de dispozitive pentru accesibilitatea persoanelor cu deficiențe locomotorii, dar și pentru suport pedagogic, inclusiv reamenajarea completă a curții, unde a fost creat un teren de sport multifuncțional.
sursa: ADR Centru

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba