Rămâi conectat

Știri

Loteria bonurilor fiscale: Duminică are loc o nouă extragere

Publicat

în

Duminică va avea loc o nouă extragere a Loteriei bonurilor fiscale, la care vor participa bonurile emise luna trecută, potrivit legislației în vigoare. Află de pe radiounirea.ro că premiul în valoare de un milion de lei va fi împărțit, ca de obicei, la cel mult 100 de câștigători.

Cea de-a cincea extragere lunară din 2015 a Loteriei bonurilor va fi organizată duminică. La aceasta vor participa bonurile emise luna trecută, adică între 1 și 31 octombrie.
Conform calendarului extragerilor lunare de anul acesta, posesorii bonurilor câștigătoare vor trebui să depună bonurile fiscale, în original, alături de copia actului de identitate și de o cerere de revendicare, la orice unitate teritorială a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), în intervalul 23 noiembrie – 22 decembrie, iar premiile vor fi acordate până pe 20 februarie 2016.
Cum este ales bonul fiscal câștigător
În prima fază, este ales un număr cuprins între 1 și 999 inclusiv. Acesta reprezintă valoarea totală a bonului fiscal (fără subdiviziunile leului), inclusiv taxa pe valoarea adăugată. Numărul este format în urma extragerii succesive a trei serii de cifre cuprinse între 0 și 9.
Apoi, este ales un număr care reprezintă ziua emiterii bonului fiscal, aferentă lunii octombrie.
Fondul de premiere pentru extragerea din aceasta lună, conform Ordinului Ministerului Finantelor Publice nr. 945/2015, este de un milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii.
Important! În situația în care, după finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista centralizatoare cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de un milion de lei va fi împărțit persoanelor care le-au depus, după verificarea autenticității bonurilor câștigătoare. Dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale pentru care s-au revendicat premiile se constată depășirea numărului de maximum 100 de cereri de revendicare, va fi organizată încă o extragere în vederea determinării a 100 de câștigători.
Ce trebuie să faci dacă te numeri printre câștigători
Câștigătorii vor depune, în termen de 30 de zile de la extragere, la unitățile ANAF bonul fiscal câștigător (în original), o copie a actului de identitate, precum și o cerere de revendicare. În cel mult 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare (în acest caz, pană cel târziu pe 20 februarie 2016), banii vor fi virați în contul câștigătorului/câștigătorilor.

Citește și Numărul de bonuri fiscale emise aproape s-a dublat de când a început Loteria fiscală

Pentru a fi considerat câștigător, un bon fiscal trebuie să îndeplinească mai multe condiții, după cum urmează:
• să fie emis de un aparat de marcat electronic fiscal;
• să fie lizibile toate informațiile obligatorii (așa cum sunt prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 28/1999);
• să aibă valoarea totală în lei egală cu valoarea extrasă;
• să fie emis în ziua extrasă;
• să nu aibă menționat niciun cod de înregistrare fiscală al cumpărătorului.
Loteria bonurilor fiscale a fost gândită pentru a combate evaziunea fiscală si este destinată doar persoanelor fizice care dețin bonuri fiscale emise pe teritoriul României pentru cumpărarea de bunuri/servicii.

Sursa:avocatnet.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului în comuna Pianu

Publicat

în

Pianu: Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului

Autorizația de construcție pentru înființarea unui sistem de distribuție rețele de gaze naturale în localitățile Pianu de Jos, Pianu de Sus și Strungari a fost eliberată.

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Pianu, Marin Petruse.

Proiectul „Înființare sistem inteligent de distribuție de gaze naturale în comuna Pianu, județul Alba” și-a găsit recent concesionar, iar pienarii – numărați în prima etapă cu 1.039 de branșamente – sunt acum mult mai aproape de visul lor de decenii: acela de a beneficia și ei, ca aproape toată lumea, de gazul metan.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Edilul Pianului apreciază că introducerea gazului în comună este cea mai importantă realizare din toată cariera sa de primar, de 24 de ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Start pentru realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni

Publicat

în

Realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni: Start al lucrărilor

Au început lucrările la noul pod care va fi amplasat în amonte de Podul Ferdinand din Câmpeni.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca.

Proiectul prin intermediul căruia se edifică noul pod este denumit ,,Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni”. Termenul de execuție este de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Potrivit edilului din Câmpeni, constructorul a estimat că ar putea finaliza lucrarea în jumătate din perioada de execuție.

Realizarea podului nou de la Câmpeni este o investiție de peste 8 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureș, reabilitată și modernizată

Publicat

în

Reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” Ocna Mureș

Miercuri 17 aprilie a avut loc prezentarea publică a rezultatelor proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii educaționale a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” clasele 0–VIII din orașul Ocna Mureș, Alba”. 
La eveniment – pe lângă o mare parte a celor peste peste 460 elevi și 30 cadre didactice de la această unitate de învățământ – au fost prezenți președintele Consiliului Județean Alba Alba și al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru, Ion Dumitrel, primarul din Ocna Mureș – Silviu Vințeler, directorul general ADR Centru – Simion Crețu, deputatul Alin Ignat și reprezentanți ai companiilor implicate în proiect, dar și edili locali.
Profesoarele Istina Badu – director și Dorina Baciu – director adjunct, alături de toate cadrele didactice prezente au fost mai mult decât mândre să-și prezinte elevii (îmbrăcați cu frumoase cămăși albe și cu o cravată distinctivă), dar și realizările lor deosebite: nenumărate premii la concursurile și olimpiadele școlare județene și naționale.
Reabilitarea și modernizarea Școlii „Lucian Blaga” din Ocna Mureș a inclus două corpuri de clădire, în suprafață totală construită la sol de 1.311 metri pătrați, dotarea intregii scoli cu mobilier și echipamente didactice, instalarea de dispozitive pentru accesibilitatea persoanelor cu deficiențe locomotorii, dar și pentru suport pedagogic, inclusiv reamenajarea completă a curții, unde a fost creat un teren de sport multifuncțional.
sursa: ADR Centru

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba