Liliana Șandru, DJST Alba, la Unirea FM : Organizăm tabere tematice în centrele de agrement de la Arieșeni sau Roica

Adăugat la Știri

tabaraTaberele din județul Alba sunt tot mai solicitate de elevii din întreaga țară. Pe perioada vacanței de vară, taberele de la Arieșeni sau Roica au fost deja solicitate de elevi din mai multe județe ale țării.

Arieșeni, considerată şi „Perla Transilvaniei”, este cea mai solicitată tabără. Elevii care vor ajunge aici în această vară pot vizita și Peştera şi Gheţarul Scărişoara, Peştera lui Ionele, Peştera Urşilor, Cheile Turzii sau Casa Memorială Avram Iancu.

Aici elevii și turiștii, grupuri organizate, pot beneficia atât de cazare, 35 de lei pe zi, cât și de masă, pentru care vor plăti 30 de lei pe zi. În tabăra de la Roica, elevii sau grupuri ocazionale, pot beneficia doar de cazare. Cei care vor ajunge aici, pot respira aerul curat al Munţilor Trascău şi se pot bucura de trasee turistice organizate de coordonatorii centrului de agrement.

Consilierul Liliana Șandru din cadrul  Direcției Județene pentru Sport și Tineret Alba, a declarat la Unirea FM că pe lângă acestea, pe perioada verii vor fi organizate o serie de tabere naționale sau tabere tematice.

Liliana Șandru, consilier DJST Alba : ”Pe parcursul verii se organizează tabere naționale și tematice. Noi depunem proiecte, Direcția pentru Sport ți Tineret Alba depune proiecte la minister pentru aceste tabere. Taberele naționale, toate au un specific și se referă la activități vocaționale, cultural-educaționale. Taberele naționale sunt gratuite. Am depus proiecte, la Arieșeni am făcut o tabără națională de speologie și fotografe subterană. Ele apar undeva în luna mai. Taberele tematice sunt cele care se organizează pentru copii care sunt în taberele de vară, care și-au plătit tabăra, dar pentru care se organizează activități în timpul taberei. În măsura timpului liber. Pot fi tabere de orientare turistică, de fotografie, de salvare , de educație pentru sănătate.”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii