Începând de săptămâna viitoare, ministerele, primăriile, consiliile județene și celelalte structuri publice au primit dreptul să angajeze personal pe toate posturile vacante, după ce în ultimii șase ani, din cauza crizei financiare declanșate în 2009, au fost obligate să se limiteze la a angaja persoane doar pe 15 la sută din posturile vacante. Angajările vor fi permise, conform unui document consultat de profit.ro, fără un aviz prealabil din partea Guvernului.

Singura condiție impusă pentru angajări este ca instituția publică să se încadreze în plafonul cheltuielilor de personal.

Citește și Ai între 16 și 35 de ani ? Statul îți dă bani timp de 18 luni

În 2009, pe fondul crizei financiare, Guvernul a suspendat posibilitatea ocupării prin concurs sau examen a posturilor vacante din instituțiile publice și a decis ca doar 15 la sută din locurile care urmau să fie eliberate să mai poată fi ocupate. Ulterior, în 2013, Executivul a relaxat interdicția și a acceptat ca angajările în sistemul public să poată fi efectuate cu regula „unu la unu”, mai exact un post vacantat-un post ocupat.

Sursa:euractiv.ro