Let`s Do It, Romania! : Albaiulienii vor ieși la curățenie, pe 24 septembrie

Adăugat la Știri

curateniePrimaria Alba Iulia este parte a acestui simbol de voluntariat răspândit la nivel național. Albaiulienii care se simt solidari cu cea mai mare manifestare de implicare civică în regim de voluntariat, se pot alătura acțiunii participând la igienizarea albiei râului Mureș, în zona podului feroviar de la Partoș.

Primaria va pune la dispozitia celor care doresc sa ajunga in zona un mijloc de transport, pe 24 septembrie. Plecarea se face din fata Primariei Alba Iulia la ora 8.30. De altfel, intervalul cuprins intre orele 8.00 si 9.00 este dedicat inregistrarii si echiparii voluntarilor, indiferent de felul in care ajung la punctul de intalnire de la podul feroviar. Intre 9.00 si 14.00 se desfasoara actiunea de ecologizare, iar intre 14.00 si 17.00 saci cu deseuri vor fi transportati la bazele de stocare. Cei care vor de pe acum sa isi afirme implicarea in cea mai mare actiune de ecologizare din Romania, o pot face direct, prin intermediul  aplicatiei Let’s Do It, Romania!, disponibila pentru toate sistemele de operare specifice smartphone-urilor sau calculatoarelor.

„ Dincolo de a fi un exercitiu util si agreabil, evenimentul este flagship-ul notiunii de voluntariat in masa, in Romania. Nu stiu cat reuseste sa schimbe sau sa influenteze mentalitati, dar sunt sigur ca „natura” ar trebui sa fie cel mai important declansator si polarizator pentru toti cei care vor sa dea o sansa viitorului. „Maine” nu exista, daca nu il ocrotim de azi. Voluntariatul a concentrat intotdeauna cele mai mari schimbari de atitudine fata de o problema reala. Institutiile nu au fost niciodata un declansator, ele doar s-au raliat si au ajutat.” Gabriel Plesa, viceprimar.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii