Legea business angels a fost promulgată de Klaus Iohannis. Care sunt avantajele pentru firme

Adăugat la Social-Economic, Știri

legea-business-angelsLegea business angels, o lege cu evidente valenţe liberale, a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. Află de pe radiounirea.ro ce spune legea şi cine are de câştigat de pe urma ei.

Această lege scutește investitorul business angel de impozit pe veniturile din dividendele de la firma în care a făcut investiţia, timp de 5 ani.

De asemenea, când decide să vândă părţile sociale obţinute în firmă, investitorul business angel este scutit de impozit pe câştigul obţinut, diferenţa pozitivă între preţul de vânzare şi preţul de cumpărare, dacă transferul are loc după trecerea unui termen de trei ani de la dobândire.

Pentru a beneficia de prevederile legii, investitorul trebuie să intre în afacere în calitate de persoană fizică şi poate primi maxim 49% din SRL-ul în care investeşte.

Firma în care se investeşte obţine capitalul necesar dezvoltării afacerii printr-un împrumut fără dobândă, iar pe lângă bani, atrage în firmă şi experienţă şi know-how de la investitor.

Pe de altă parte, firma în care se investeşte trebuie să îndeplinească o serie de condiţii:

  • să fie societate cu răspundere limitată (SRL),
  • să fie întreprindere autonomă,
  • să nu se află în stare de faliment ori lichidare
  • să fie o microîntreprindere sau o firmă mică (cu active şi cifra de afaceri mai mici de 10 milioane de euro şi mai puţin de 50 salariaţi).

sursa: greatnews.ro

Teo Negură

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0728.479.221
negurat@yahoo.com

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.