Legea asigurării obligatorii a locuinţelor ar putea fi schimbată

Adăugat la Știri

Legea asigurării obligatorii a locuinţelor ar putea fi schimbată. Potrivit economica.net, modificarea are în vedere o extindere a riscurilor acoperite de această poliţă. Asigurările obligatorii de locuinţe vor acoperi şi riscul de incediu şi de furtună. Vestea proastă este că acest lucru va duce la scumpirea poliţei obligatorii. 

Astfel, asigurarea obligatorie a locuinţei va acoperi şi riscul de incendiu şi furtună, susţin unele surse din piaţa asigurărilor. Integrarea acestor riscuri va duce la o scumpire a poliţei obligatorii şi la scăderea masivă a pieţei asigurărilor facultative pentru locuinţe.

Citește și În ce condiţii poţi încheia asigurarea obligatorie a locuinței , în 2017

Conform legislaţiei în vigoare, asigurările obligatorii de locuinţe acopera 3 riscuri, indiferent de zona in care este amplasata locuinţa dumneavoastră şi de riscurile la care sunteti expusi: cutremure, inundatii şi alunecari de teren. Singurele locuinte care nu vor putea fi asigurate sunt cele cu „bulina rosie”. In rest, pot fi asigurate toate locuintele construite in baza unor autorizatii eliberate de autoritatile locale, inclusiv cele din zone in care inundatiile au devenit deja o certitudine aproape in fiecare an. Nu intra sub incidenta prezentei legi anexele, dependintele, dotarile si utilitatile care nu sunt legate structural de cladirea in care este situata locuinta asigurata si nici bunurile din interiorul locuintei. Contractul de asigurare obligatorie a locuintelor acopera si daunele directe provocate constructiilor cu destinatia de locuinta, consecinta indirecta a producerii evenimentelor mentionate mai sus, scrie economica.net.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii