Lecții educative pentru siguranța copiilor: Peste 300 de elevi din Alba, informați cu privire la prevenirea victimizării din infracţiuni şi accidente

Adăugat la Știri

Peste 300 de elevi din judeţul Alba s-au întâlnit cu poliţişti şi reprezentanţi ai instituţiilor partenere, în cadrul unor activităţi ce au avut drept scop informarea şi educarea acestora, cu privire la prevenirea victimizării din infracţiuni şi accidente.

În perioada 03 – 11 mai a.c., poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba împreună cu poliţişti de investigaţii criminale, jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia şi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, au desfășurat activităţi informativ – preventive la Liceul Tehnologic Sebeş şi la Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj.

Mesajele transmise de poliţişti şi reprezentanţii partenerilor au fost adaptate categoriilor de vârstă, iar discuţiile au fost interactive.

Cu elevii din clasele primare, au fost abordate teme de siguranţă rutieră, cuprinse în programul naţional „Şcoala siguranţei Tedi”. Copiilor le-a fost explicată semnificaţia indicatoarelor rutiere, astfel încât să fie capabili să adopte un comportament rutier preventiv atunci când se deplasează pe drumurile publice şi le-au fost prezentate principalele reguli de comportament, în scopul prevenirii violenţei verbale şi fizice.

Elevii din clasele de liceu au fost provocaţi la dezbateri ce au vizat prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ şi în mediul intrafamilial, prevenirea traficului de persoane, prevenirea traficului şi consumului de droguri şi nu în ultimul rând, prevenirea accidentelor rutiere.

Pe lângă sfaturile primite, elevii au fost conştientizaţi cu privire la drepturile pe care le au dar şi cu privire la obligaţiile ce rezultă din acestea.

Siguranţa în şcoli rămâne prioritatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, iar activităţile preventive vor continua atât pe perioada anului şcolar cât şi în vacanţa de vară ce se apropie.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii