Lapoviţă, ninsori şi viscol la munte: Informare de vreme rea valabilă începând de vineri dimineaţă până duminică, la prânz

Adăugat la Știri

Meteorologii ANM au emis o informare de vreme rea valabilă începând de vineri dimineaţă, de la ora 5, până duminică, la prânz.

În acelaşi timp, meteorologii avertizează că un val de aer rece se va abate peste România şi vom avea parte de mai multe ninsori şi chiar de îngheţ.

În intervalul menţionat vor fi ninsori și intensificări ale vântului la munte, precipitații slabe mixte în zonele joase de relief.

În intervalul 16 noiembrie, ora 05 – 18 noiembrie, ora 12, vremea va deveni rece în toată țara, chiar deosebit de rece în estul și sud-estul teritoriului, unde și vântul va avea unele intensificări. Valorile termice vor fi negative în cursul nopților și al dimineților în majoritatea regiunilor.

În zonele montane va ninge și vor fi intensificări ale vântului îndeosebi pe creste, spulberând zăpada.
În regiunile estice, sudice și centrale se vor semnala precipitații slabe, dar sub formă de ninsoare sau lapoviță, mai ales în cursul zilei de vineri, 16 noiembrie și al nopții de vineri spre sâmbătă (16/17 noiembrie), scrie romaniatv.net.

Veştile nu sunt deloc bune. Este posibil ca avertizările meteo să se extindă şi la începutul săptămânii viitoare.

Vremea rece va rămâne în România până la sfârşitul lunii, aşa că zilele de minivacanţă dintre sărbătoarea Sfântului Andrei şi 1 decembrie ar putea veni cu ninsori atât la munte, cât şi în sudul ţării.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii