La o lună după Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, 4.000 de persoane încadrate în muncă: În Alba, s-au selectat doar 27 candidați pentru o posibilă slujbă.

Adăugat la Știri

La o lună după desfăşurarea Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi, statisticile Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă indică încadrarea în muncă a 3.991 de persoane, din care 1.994 sunt absolvenți, la nivel național. 

Potrivit ANOFM, cei mai mulţi absolvenţi angajaţi au un nivel de pregătire liceal şi post liceal (1.172), profesional şi ucenicie (382), 230 fiind numărul celor cu studii superioare.

La  Alba Iulia, 237 de persoane, dintre care 56 absolvenți ai unei forme de învățământ din Alba, au participat, ala Bursa Locurilor de muncă pentru absolvenți. Au fost solicitați să participe la acțiune 193 de angajatori dar au venit cu oferte de muncă doar 20 de agenți economici din județ.  Aceștia au pus la dispoziția absolvenților 320 de locuri de muncă și au selectat 27 de candidați pentru o posibilă slujbă.

În situația încadrării în muncă pe durată nedeterminată a absolvenților, Agenția Forțelor de Muncă acordă angajatorilor subvenții în cuantum de 2.250 de lei/lună pe o perioadă de 1 an de zile, pentru fiecare absolvent angajat. În cazul în care sunt încadrați absolvenți din rândul persoanelor cu handicap, subvențiile se acordă pe o perioadă de 18 luni.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii