Rămâi conectat

Social-Economic

La încheierea campaniei de subscriere a titlurilor de stat ediţia „Centenar” suma este de aproape 7 ori mai mare decât cea stabilită ca ţintă

Publicat

în

La închiderea campaniei de subscriere a titlurilor de stat ediţia „Centenar”, vineri, 5 august, premierul dacian Cioloș a declarat că emisiunea a fost un succes, valoarea totală a subscrierilor fiind de peste 735 de milioane de lei.  Ceea ce înseamnă că suma este de aproape 7 ori mai mare decât cea stabilită ca ţintă de Ministerul de Finanţe.

În cele trei săptămâni de subscriere, cererea a fost una extrem de mare: peste 20.000 de persoane fizice au cumpărat titluri de stat, de 16 ori mai multe faţă de anul trecut.

La finalul perioadei de subscriere, peste 20 de mii de persoane au optat pentru achiziţionarea de titluri de stat pentru populaţie din emisiunea denumită ‘Centenar’, valoarea totală a subscrierilor depăşind 735 de milioane de lei, de peste 7 ori mai mare decât suma pe care Ministerul Finanţelor intenţiona iniţial să o atragă.

Premierul Dacian Cioloş şi-a exprimat speranţa că interesul ridicat al oamenilor pentru aceste titluri va reprezenta un început pentru o diversificare a instrumentelor de economisire utilizate de români.

Dacian Cioloş: Iată că dincolo de aceşti oameni obişnuiţi cu astfel de instrumente, avem oameni, să spun aşa, simpli, mai puţin familiarizaţi cu instrumentele financiare, care încep să inoveze sau să aibă curajul să investească şi în alte forme de economisire decât cele tradiţionale.

Majoritatea celor care au achiziţionat titluri sunt persoane active, au vârsta între 50 şi 70 de ani şi cei mai mulţi provin din Bucureşti. Însa, cu toate acestea, peste 70% din subscrieri au fost făcute în restul ţării. Ministrul Finanţelor, Anca Dragu a explicat că titlurile pot fi tranzacţionate la bursă sau pot fui păstrate până la scadenţă, în 2018.

Anca Dragu a precizat că Ministerul Finanţelor intenţionează ca de-acum înainte să emită anual sau chiar de două ori pe an titluri de stat dedicate populaţiei, valorile urmând a fi stabilite la momentul respectiv, în funcţie de necesităţile de finanţare şi de condiţiile pieţei.

 Sursa: romania-actualitati.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Social-Economic

23 aprilie: Ziua Feroviarului

Publicat

în

Zi dedicată feroviarilor

În 23 aprilie 1880, Principele României Carol I şi I.C. Brătianu, ministru secretar de stat pentru lucrări publice de la acea vreme, au semnat un Decret prin care a luat naştere prima administraţie feroviară de stat din România, sub emblema „CFR”.

Din 1999, această zi de 23 aprilie a fost declarată oficial „Ziua Feroviarului” şi reprezintă un moment important în istorie şi o recunoaştere a meritelor celor care de-a lungul timpului au contribuit la dezvoltarea României Mari.

Drumul de fier al țării unește oameni, unește locuri și reprezintă în continuare un domeniu strategic, de interes național.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic

Publicat

în

La grădinițele din Câlnic, spații noi de joacă

Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea.

Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești, a relatat edilul.

Căsuțe colorate, tobogane și leagăne, toate au fost special amenajate pentru ca copilașii de la grădinițele din Câlnic să se bucure din plin și să profite de zilele frumoase de vară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Acțiune în școli din Alba pentru creșterea siguranței rutiere

Publicat

în

Acțiune în școli din Alba pentru creșterea siguranței rutiere

În perioada 15-19 aprilie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat activități informativ-preventive în 12 unități de învățământ din județ.

La acestea au luat parte 620 de elevi și preșcolari precum și 40 de cadre didactice din Liceul Tehnologic „Dorin Pavel” Alba Iulia, Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia, Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș, Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia, Școala Gimnazială „Ion Raica” Răchita, Școala Gimnazială Ponor, Școala Gimnazială Râmeț, Școala Gimnazială Săsciori, Școala Gimnazială „David Prodan” Săliștea, Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” Alba Iulia și Grădinița cu Program Prelungit nr. 12 din Alba Iulia.

Temele abordate cu elevii din licee și școlile gimnaziale au fost legate de siguranța în mediul școlar, interacțiunea cu persoanele necunoscute, cu grupul de prieteni, bullyingul și consecințele acestuia, precum și de accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului.

Totodată, elevilor le-au fost expuse aspecte legate consumul de tutun, alcool și substanțe psihoactive precum și de traficul de persoane, în scopul prevenirii victimizării, adolescenții fiind încurajați să dezvolte comportamente corecte din punct de vedere social.

Preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit nr 12 din Alba Iulia au învățat, cu sprijinul polițiștilor de la Serviciul Rutier și a celor din Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, regulile de circulație pe care trebuie să le respecte pietonii și cum este bine să se comporte în locurile de agrement.

Siguranța în unitățile de învățământ rămâne prioritatea Inspectoratului de Poliție Județean Alba, se precizează într-un comunicat de presă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba