Admitere 2019: La Colegiul Național ”HCC” din Alba Iulia, cea mai mare medie de admitere. 9,30, la specializarea Științele Naturii

Adăugat la Știri

Vineri, dis de dimineață, Ministerul Educației Naționale a publicat rezultatele admiterii la liceu, după ce a avut loc repartizarea computerizată.

La Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, specializarea Științele Naturii s-a înregistrat cea mai mare medie de admitere, ultima notă fiind 9,30. Pe următoarele locuri se clasează specializările Matematică – Informatică și Științe Sociale, unde ultimele note de intrare sunt 9,17 respectiv 9,00. La polul opus se află Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni, specializarea Resurse naturale și protecția mediului, unde ultima medie de intrare a fost 2,45.

Admiterea în liceu s-a făcut în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opțiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv. Nu au participat la această repartizare computerizată elevii care au ales învăţământul profesional, seral sau cu frecvență redusă și nici cei care au optat pentru liceele vocaţionale. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională, care contează în proporție de 80%, şi media generală de absolvire a claselor V-VIII, cu o pondere de 20%. Rezultatele pot fi consultate pe site-ul www.admitere.edu.ro.

Vezi aici repartizarea computerizată în județul Alba

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii