Rămâi conectat

Administrație

La Alba Iulia, spațiu de relaxare pentru practicarea sporturilor nautice, a pescuitului și facilități pentru transportul pe râu: Proiect pe ordinea de zi a ședinței extraordinare CL Alba Iulia din 18 februarie

Publicat

în

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de votat, în sedința extraordinară din 18 februarie, un proiect privind aprobarea participării Municipiului Alba Iulia în cadrul proiectului „Amenajare zonă de agrement şi debarcader pe Râul Mureş în Municipiul Alba Iulia”.

Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia a adoptat în şedinţa din 22.03.2019 Hotărârea Nr.79 de C.L. prin care s-a aprobat documentaţia tehnico-economică – faza SF – Studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul “Amenajare zonă de agrement şi debarcader pe râul Mureş în Municipiul Alba Iulia” în vederea accesării fondurilor puse la dispoziţia autorităţilor publice prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020.

Proiectul „Amenajare zonă de agrement şi debarcader pe râul Mureş în Municipiul Alba Iulia”, a fost depus spre finanţare de către Municipiul Alba Iulia în martie 2019 în cadrul Strategiei de dezvoltare locală a Asociaţiei FLAG din Bazinul Mureşului, Secaşelor şi a afluenţilor acestora finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020.

Prin notificarea nr. 351772/31.07.2019 ca urmare a verificării cererii de finanţare propuse pentru finanţare din POP AM 2014-2020 în cadrul Strategiei de dezvoltare locală a Asociaţiei FLAG din Bazinul Mureşului, Secaşelor şi a afluenţilor acestora, DGP – AMPOPAM a aprobat Cererea de finanţare depusă de Municipiul Alba Iulia cu titlul “Amenajare zonă de agrement şi debarcader pe râul Mureş în Municipiul Alba Iulia”, contractul fiind semnat la data de 31.10.2019.

Bugetul total eligibil al proiectului conform cererii de finanţare aprobate de către finanţator este de 407,159.01 lei (TVA inclus), iar suma în cuantum de 15,232 lei (TVA inclus) reprezintă cheltuieli neeligibile, cheltuieli care îi revin Municipiului Alba Iulia în calitate de beneficiar.

Obiectivul investiţiei se va realiza prin următoarele lucrări:

  1. Realizarea unei cai de acces auto din strada Regimentul V Vânători şi drumul de exploatare până la amplasamentul propus;

o Aceasta va fi realizată din piatră spartă ca material de uzură aşezată pe un strat de geotextil care să asigure „ruperea” dintre pământ şi piatră o Lăţimea căii de acces va avea 5.00 m

o în zona adiacentă apei se propune o platformă de aprox. 359 mp realizată din acelaşi material.

  1. Realizarea locurilor de parcare prin nivelarea terenului natural şi aşternerea unui strat de piatră spartă;

o Se vor prevedea locuri de parcare pentru utilizatori având dimensiunile 2.50×6.00 m

o Stratigrafia locurilor de parcare este piatra spartă – geotextil – sol natural.

  1. Realizarea unei platforme de debarcare pentru caiac, canotcă etc;

o Platforma debarcader având dimenisunile 10×5 m; 2.5 x 1.5 m; 2×5 m; o Pod mobil având dimenisunile 3×10 m;

o Sistemul constructiv este realizat din profile rectangulare metalice 70×70 – 80×80 cm dispuse echidistant pe un sistem de flotoare fie metalice fie din fibră de sticlă (recomndat metalice) ce vor asigura flotabilitatea platformelor; o închiderea orizontală a structurii va fi realizată din lemn tehnic tip REHAU

asigurându-se astfel o protecţie împotriva intemperiilor.

  1. Realizarea unei platforme de acces cu peridocul pentru lansarea la apă a bărcilor;

o Aceasta va fi realizată din elemente prefabricate de beton armat dispuse astfel încât să permită accesul auto + ambarcaţiune la râul Mureş.

  1. Ameliorarea suprafeţei de teren aferentă prin taluzare, sistematizare şi plantări de vegetaţie cu specii potrivite malurilor de apă.

o Se prevăd sistematizări locale în zonele de necesitate absolută şi realizarea unui număr de 3 platforme balastate în suprafaţă de 190-200 mp pentru pavilion adminstrativ, grupuri sanitare şi loc de întâlnire a utilizatorilor;

  1. Mobilier urban: bănci şi coşuri de gunoi.

Având în vedere cele de mai sus, propun luarea în dezbatere şi adoptarea de către Consiliul Local Alba Iulia a hotărârii privind aprobarea participării Municipiului Alba Iulia în cadrul proiectului „Amenajare zonă de agrement şi debarcader pe Râul Mureş în Municipiul Alba Iulia”,

Cod SMIS 129239, a cheltuielilor legate de proiect şi a Unităţii de Management a Proiectului.

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Lucrări pentru asigurarea unui acces facil la rezervoarele de apă la Teiuș

Publicat

în

Teiuș: Lucrări pentru asigurarea unui acces facil la rezervoarele de apă

Pentru a asigura un acces facil la rezervoarele de apă ale orașului, un lucru absolut util și necesar pentru mașinile de intervenție și nu în ultimul rând pentru confortul fiecăruia dintre localnici, se balastează un drum asupra căruia nu sa intervenit în ultimii 25 de ani, astfel încât. accesul este foarte dificil.

Constructorul lucrează la decopertarea străzii de legătură între arterele Axente Sever și Cuza Vodă, urmată imediat de așternerea stratului de balast.

De asemenea, se lucrează la montarea rigolelor de tip scafă menite să preia apele pluviale de pe trotuare și calea de rulare a strazii Barbu Lăutaru, cu descărcare în sistemul pluvial subteran.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Noi locuri de parcare, în curând, în Alba Iulia

Publicat

în

În Alba Iulia, noi locuri de parcare, în curând

La Alba Iulia vor fi amenajate, în scurt timp, noi locuri de parcare, a anunțat viceprimarul Emil Popescu. 

Locurile de parcare vor fi amenajate pe strada Frederic Mistral, în imediata apropiere a Tribunalului. Este vorba despre un teren pe care se află o fostă centrală termică, precum și ruinele fostei săli de sport 1 Mai care a fost cuprinsă, nu cu foarte mult timp în urmă, de un incendiu.
După demolarea clădirilor respective, zona va fi igienizată, urmând ca în perimetrul respectiv să existe locurile de parcare respective, precum și un spațiu verde.
Recent, alte câteva zeci de locuri de parcare din mai multe zone din municipiu au fost date în folosință, ca urmare a demolării mai multor garaje care erau construite între blocuri și pentru care contractele de concesiune expiraseră.
De asemenea, la finalul anului trecut, au început lucrările de demolare a blocului Turturica. Aici va fi ridicată o parcare supraetajată.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Câmpeni: Amplasament predat pentru edificarea podului de pe strada Izvoarelor

Publicat

în

Amplasament predat pentru edificarea podului de pe strada Izvoarelor din Câmpeni

A fost predat constructorului amplasamentul pentru o investiție foarte importantă pentru orașul Câmpeni.
Este vorba despre noul pod care va fi amplasat în amonte de Podul Ferdinand din Câmpeni – ,,Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni”.
Este o investiție a cărei valoare este de peste 8 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.
Contribuția Orașului Câmpeni este în jur de 10% din această sumă. Majoritatea banilor sunt prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.
Termenul de execuție este de 24 de luni de la începerea propriu-zisă a lucrărilor. Constructorul a estimar că ar putea finaliza lucrarea în 12 luni.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba