Joi, la Muzeul Unirii din Alba Iulia, „Catedrala Încoronării-Istorie și Har”! Expoziție cu fotografii ce surprind construcția Catedralei Încoronării

Adăugat la Eveniment, Știri

Joi, 12 octombrie 2017, de la ora 12.00, la Sala Unirii din Alba Iulia va fi vernisată expoziția Catedrala Încoronării-Istorie și Har.  Evenimentul marchează  împlinirea a 95 de ani de la Sfințirea Catedralei Încoronării (8 octombrie 1922) și a 95 de ani de la Încoronarea suveranilor României Mari, Ferdinand și Maria (15 octombrie 1922) la Alba Iulia.

Pasionații de istorie sunt așteptați să urmărească mai multe cadre surprinse în urmă cu aproximativ un veac, atât la începerea construcției Catedralei Reîntregirii Neamului, cât și la încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, în Cetatea marii Uniri.

Cu această ocazie vor fi expuse mai multe fotografii care surprind principalele etape ale construcției Catedralei Încoronării. Expoziția va fi găzduită de Sala Unirii în perioada 12 octombrie-12 noiembrie 2017.

CITEȘTE ȘI:Duminică, la Alba Iulia, este sărbătorită Ziua Încoronării Regelui Ferdinand și a Reginei Maria

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan și prins în calendarul Zilei Încoronării Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, din 15 octombrie.

 

Tudor Stan

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0756.638.321
email: tudorstan90@gmail.com

Facebook 

Comentarii